Kacsamell mézes-balzsamecetes sült zöldségekkel és bordó kuszkusszal
sponsored links
Nem írom, hogy rosé kacsamell, mert bár annak terveztem, abban a stratégiai pillanatban, amikor ki kellett volna vennem a sütõbõl, épp Flórát szoptattam-altattam, a 3 és fél éves Reginát meg mégsem kérhetem, hogy vegye ki helyettem a sütõbõl... így 10 perccel többet sült a kelleténél, és már éppen nem rosé. Szerencsére ez az állagán nem rontott, így is ugyanolyan finom puha, omlós lett a hús. A köret a maradékfelhasználás jegyében készült, a hûtõ zöldségesfiókjában volt 5 cékla, 1 nagy pasztinák és egy édeskömény, mindegyik kezdett már fonnyadozni, muszáj volt kezdeni velük valamit. (Az utolsó Napos oldalból származó biozöldségeim voltak, nagy bánatomra bezárt a bolt zöldséges része - honnan fogok most biozöldségeket venni??) Így aztán felvagdostam õket, a céklát elõfõztem kicsit, hogy ne kelljen neki annyi idõ a sütõben, majd betettem az egészet sülni. Regina viszont nem eszi meg a sült zöldségeket, ki kellett találnom valami nekivaló köretet is - erre a legegyszerûbb megoldás mindig a kuszkusz, nálunk ez a kedvenc köret, 5 perc alatt megvan, mindenki szereti. Akkor megláttam a cékla gyönyörû, bordó fõzõvizét, és egybõl kitaláltam: avval csinálom meg a kuszkuszt, ez biztosan tetszeni fog Reginának, és legalább valami minimális az õ szervezetébe is bekerül a céklából. Bevált a terv, teljesen lenyûgözte a bordó kuszkusz, boldogan ette a puha kacsahús mellé - mondjuk azt nem részletezem, hogy nézett ki a széke körül a konyhapadló:)
2 fél kacsamell, 5 kisebb cékla, 1 pasztinák, 1 édesköménygumó, 2 ek. méz, 1 ek. balzsamecetkrém ...