Kacsamell fûszeres raguval, almában sült pürével, fantasztikus ízekkel
sponsored links
Nádas György receptje egy kis változtatással
Nemrég éppen a TvPaprikát néztem, ahol Nádas György Bede Robival ? A boldogság receptjei?-ben a specialitását készítette.
Nagyon megtetszett az alaprecept, rögtön elhatároztam, hogy én is megsütöm. Egy dolog nem jött be igazán, szerintem a pulykamellet kicsit túlsütötte. Meg egyébként sem nagyon szeretem ezt a húsfélét, a csirkemellhez hasonlóan ízetlennek tartom.
Szerencsére épp kaptam szép (és akciós ) kacsamellet, ez lett a ?helyettes?
A köretként tálalt almában sült krumplipürérõl pedig csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen finom lesz.
Összességében egy nagyszerû ünnepi étel kerekedett, pillanatok alatt elfogyott az utolsó morzsáig
Sült kacsamell ?gombaábrándokkal?, almában sült krumplipürével
Hozzávalók 4 fõre:
4 nagyobb, vagy 6 közepes kacsamell-filé
1 l tej
5 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
40 dkg gomba
1 nagy ág kakukkfû, rozmaring, kis csokor bazsalikom
1 ek liszt v. étk. keményítõ
1 ek mustár
4 dl száraz fehérbor
15 dkg füstölt sajt (pl. Szarvasi Scamorza) reszelve
60 dkg krumpli
10 dkg vaj
1,5 dl tej
Só, fehér bors, kevés reszelt szerecsendió
8-10 közepes alma
A krumplit puhára fõzzük, áttörjük, összedolgozzuk a vajjal és a felforrósított tejjel, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szerecsendiót adunk hozzá. Az almák belsejét kivájjuk, kb. 1,5 cm-es hús maradjon körbe. Beletöltjük a kész krumplipürét.
A kacsamelleket bõrét átlósan beirdaljuk, vigyázva, hogy a húsba ne érjünk. A fokhagymákat átnyomjuk, a tejbe keverjük, belefektetjük a kacsamelleket, pár órára hûtõbe tesszük. Kivéve kicsit megtörölgetjük, bõrrel lefelé egy serpenyõbe fektetjük, kisütjük a zsírjukat, míg világosbarna nem lesz a bõr. Alacsonyra vesszük a lángot, a húsokat minden oldalukon megpirítjuk, félretesszük.
A vajat egy serpenyõben felolvasztjuk, rádobjuk a fokhagymát és az aprított zöldfûszereket. Alacsonyra vesszük a lángot, mikor megérezzük a fokhagyma illatát, rászórjuk a szeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, közepes lángon megpároljuk. Mikor a lé egy részét elfõtte, megszórjuk a liszttel vagy keményítõvel, összeforgatjuk. Felöntjük a borral és hozzáadjuk a mustárt, elkeverjük és besûrítjük a szószt. Elzárjuk a gázt, a gombás mártást összekeverjük a sajttal, egy magas falú tûzálló tálba öntjük. Akkorába, amiben kényelmesen elférnek a húsok. A szószba ültetjük, 180 fokon még 10 percet sütjük (ha rozéra szeretnénk a belsejét, elég öt perc is). Kivesszük.
A krumplipürével töltött almákat is megsütjük, amíg a teteje megbarnul.
Tálaláskor 2-3 almát tányérra helyezünk, melléteszünk néhány ek gombaszószt, ráhelyezzük a felszeletelt kacsamelleket.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Nemrég éppen a TvPaprikát néztem, ahol Nádas György Bede Robival ? A boldogság receptjei?-ben a specialitását készítette.
Nagyon megtetszett az alaprecept, rögtön elhatároztam, hogy én is megsütöm. Egy dolog nem jött be igazán, szerintem a pulykamellet kicsit túlsütötte. Meg egyébként sem nagyon szeretem ezt a húsfélét, a csirkemellhez hasonlóan ízetlennek tartom.
Szerencsére épp kaptam szép (és akciós ) kacsamellet, ez lett a ?helyettes?
A köretként tálalt almában sült krumplipürérõl pedig csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen finom lesz.
Összességében egy nagyszerû ünnepi étel kerekedett, pillanatok alatt elfogyott az utolsó morzsáig
Sült kacsamell ?gombaábrándokkal?, almában sült krumplipürével
Hozzávalók 4 fõre:
4 nagyobb, vagy 6 közepes kacsamell-filé
1 l tej
5 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
40 dkg gomba
1 nagy ág kakukkfû, rozmaring, kis csokor bazsalikom
1 ek liszt v. étk. keményítõ
1 ek mustár
4 dl száraz fehérbor
15 dkg füstölt sajt (pl. Szarvasi Scamorza) reszelve
60 dkg krumpli
10 dkg vaj
1,5 dl tej
Só, fehér bors, kevés reszelt szerecsendió
8-10 közepes alma
A krumplit puhára fõzzük, áttörjük, összedolgozzuk a vajjal és a felforrósított tejjel, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint szerecsendiót adunk hozzá. Az almák belsejét kivájjuk, kb. 1,5 cm-es hús maradjon körbe. Beletöltjük a kész krumplipürét.
A kacsamelleket bõrét átlósan beirdaljuk, vigyázva, hogy a húsba ne érjünk. A fokhagymákat átnyomjuk, a tejbe keverjük, belefektetjük a kacsamelleket, pár órára hûtõbe tesszük. Kivéve kicsit megtörölgetjük, bõrrel lefelé egy serpenyõbe fektetjük, kisütjük a zsírjukat, míg világosbarna nem lesz a bõr. Alacsonyra vesszük a lángot, a húsokat minden oldalukon megpirítjuk, félretesszük.
A vajat egy serpenyõben felolvasztjuk, rádobjuk a fokhagymát és az aprított zöldfûszereket. Alacsonyra vesszük a lángot, mikor megérezzük a fokhagyma illatát, rászórjuk a szeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, közepes lángon megpároljuk. Mikor a lé egy részét elfõtte, megszórjuk a liszttel vagy keményítõvel, összeforgatjuk. Felöntjük a borral és hozzáadjuk a mustárt, elkeverjük és besûrítjük a szószt. Elzárjuk a gázt, a gombás mártást összekeverjük a sajttal, egy magas falú tûzálló tálba öntjük. Akkorába, amiben kényelmesen elférnek a húsok. A szószba ültetjük, 180 fokon még 10 percet sütjük (ha rozéra szeretnénk a belsejét, elég öt perc is). Kivesszük.
A krumplipürével töltött almákat is megsütjük, amíg a teteje megbarnul.
Tálaláskor 2-3 almát tányérra helyezünk, melléteszünk néhány ek gombaszószt, ráhelyezzük a felszeletelt kacsamelleket.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!