Kacsamell almás-körtés-póréhagymás körettel
sponsored links
Az erdei gombás kacsamell után következzen egy édes változat is, ami szintén népszerû itthon. Éttermekben gyakran kínálják karamellizált barackkal a kacsamellet, én körtét és almát készítettem hozzá.
A gyümölcsöket mossuk meg és távolítsuk el - szúrjuk ki -, a magházat. Vágjunk egy-egy centiméter vastag szeleteket. Egy közepesre felhevített serpenyõbe dobjunk egy diónyi vajat, locsoljunk rá egy kevés olívaolajat és szórjuk meg cukorral. Keverjük meg és helyezzük rá a gyümölcsszeleteket. Ha az egyik oldal színt kapott, fordítsunk. Ne várjuk meg, míg teljesen megpuhul, mert míg a kacsamell elkészül, úgyis gyengülni fog még. Tegyük félre és takarjuk le alufóliával. Egy darab póréhagymát vágjunk karikákra és a serpenyõben maradt zsiradékkal pirítsuk meg.
A mell bõrös felét óvatosan irdaljuk be, vigyázva, hogy a kés ne szaladjon bele a húsba. Egy közepesen felforrósított serpenyõt kenjünk ki vékonyan olajjal, majd helyezzük bele a mellet a bõrös felével lefelé és süssük ki a zsírját. Ha túl sok jön össze, akkor öntsük le és tegyük félre, jó lesz még más ételekhez. Ha a bõr már jó színt ...