Kacsalábon forgó vacsora
sponsored links
Hagyományõrzõ lány lévén, Valentin napra készülõdve 2 fõre szóló receptet hoztam. Igazából a Spar versenyfelhívása ihletett meg, ez itt a reklám helye, szóval ezúton is elõre köszönöm, ha valaki szavazatával támogatná elkészült mûvemet itt. Kacsa nem gyakran kerül az asztalunkra, ezért mindenképpen különlegesen szerettem volna elkészíteni. Nekem a sós édes párosításról valahogy mindig az ázsiai konyha jut az eszembe, kicsit távolabbi vizekre evezve merítettem ihletett a vacsorához. Annak ellenére, hogy nem gyakran eszünk kacsát, én nagyon szeretem és tudtam, hogy a húst nem szeretném túlbonyolítani, a chilis méz és a kacsa szerintem jó barátok és pont. Köretnek viszont valami különlegeset szerettem volna, a meggy adott volt, már csak azt kellett kitalálni, hogy a meggyhez mi megy. A kókusszal megbolondított rizs nekem jól hangzott, pláne ha a meggyel egy pohárkrémen belül találkoznak. Mi ez, ha nem szerelem elsõ látásra?
2 db pecsenye kacsacomb
40 dkg magozott meggy
1 zacskó fõzõrízs (12 dkg)
1 ek vaj
2 ek meggy lekvár ...