Kacsaleves
sponsored links
Ma két kacsĂĄbĂłl fĂ”ztem ebédet. A belsĂ”ségeibĂ”l (mĂĄjĂĄt kivéve) mellcsontjĂĄbĂłl, lebĂ”rözött hĂĄtĂĄbĂłl és szĂĄrnyvégeibĂ”l isteni leves készĂŒlt.
HozzĂĄvalĂłk:
- 2 kacsa belsĂ”ségei mĂĄj nélkĂŒl, és egyéb hĂșs-részei (szĂv, zĂșza, nyak, szĂĄrnyvégek, mellcsontok, lebĂ”rözött
hĂĄt)
- 3 db sĂĄrgarépa
- 2 db petrezselyem gyökér
- 1/4 zellergumĂł
- 1 hagyma
- 1 darabka csĂpĂ”s zöldpaprika
- 1 csokor zöld, (petrezselyem és zellerlevél vegyesen összekötve a mélyhĂ»tĂ”bĂ”l)
- 2,4 liter vĂz
- 3 fehér kanĂĄl szitĂĄlt ételĂzesĂtĂ”
- kevés Ă”rölt bors.
- 1 liter forrĂł vĂz
- 1 fehér kanĂĄl ételĂzesĂtĂ”, pici Ă”rölt bors
- 15 dkg 8 tojĂĄsos csigatészta
A megmosott, összevĂĄgott hĂșsokat, megtisztĂtott, megmosott, ugyancsak összevĂĄgott zöldségekkel, vĂzzel és ...