Kacsahúsos tészta
sponsored links
A karácsonyi menü taglalásakor már kitértem rá, hogy ha kicsit túlméretezitek a kacsát, az sem baj, csak a lehetõ leghamarabb szabadítsátok meg csontjaitól, és máris kaptok egy nagyon sokoldalúan felhasználható alapot.
Ez a recept egy klasszikus a megmaradt húsfélék másnapi, harmadnapi felhasználásához - nálunk legalábbis. Lássuk be, a mai áraknál (válságban fõleg) teljesen természetes, ha ragaszkodunk a jóízû ételeinkhez, amiket kidobni esztelen pazarlás. Túl a materiális dolgokon pedig magát a termelõt, készítõt is becsüljük meg azzal, hogy minden ehetõ dolgot felhasználunk, és semmi, de semmi nem kerül zsákba, lefolyóba stb.
Nagyon egyszerûen elkészíthetõ az étel, nem kell hozzá más, csak a kacsahús, egy jó minõségû hámozott paradicsom konzerv, tészta, no és a fûszerek. Én már másnap reggel leszedtem a csontokról az összes húst, bõrt, és így még harmadnap is teljesen élvezetõ volt, méghozzá a következõ módon. Az aprólék nagyjából egyforma darabokra vágtam, ezután három-négy ...