Kacsahúsleves takarékosan
sponsored links
Ezt a jó kis leveskét úgy fõztem, hogy eredetileg nem is ezt akartam fõzni. Az történt, hogy a szárnyashúst forgalmazó üzletben - ahová heti rendszerességgel betérek - épp volt kacsafarhát, ráadásul nagyon jól nézett ki, s ami nem utolsó szempont, jó árban volt. Így hát vettem belõle, a zsírosabb részeit kiolvasztottam, még így is lett annyira zsíros, hogy a tetejérõl le kellett szednem a zsírjából. Mivel szeretjük a bordástésztát, hát azzal fõztem be.
Elkészítési ideje: 1,5-2 óra. A kacsa húsa egyébként is nagyon zsíros, nem muszáj az egész kacsát belefõzni, mert a farhátnak is pompás levese fõ. Ha pedig bordástésztával fõzzük be a levest ? akárcsak a mellékelt képen látható ? ünnepi asztalra is tálalhatjuk.
Kacsahúsleves
Kacsahúsalaplé: 70-80 dkg kacsafarhát, 6-7 sárgarépa, 3 petrezselyem, 1 fej hagyma, 1-2 cikk fokhagyma, 1 kisebb ...