Kacsagombóc leves
sponsored links
Hetek óta vágytam egy jó levesre, és bár mindenfélét készítettem is, és jól is sikerültek, de mindvégig hiányérzetem maradt. Az elmúlt hétvégére készülõdve egyre erõsebben õrlõdtem ebben a problémahalmazban, míg jött a megvilágosodás: húsgombócból kell levest gyártanom! Az alapgondolat után már minden világos volt, azt is tudtam, hogy kacsából kell: a piacon árulnak kacsmell belsõ filét, amely legjobb erre a célra, hiszen ezen a részen végighúzódik egy enyhén inas rész, amely alkalmatlanná teszi a hirtelen sütésre, töltelékbe viszont pont jó. Zsírtartalma viszont alacsony, ezért pótolni kell. Ez a húsrész már nagyon bevált nekem más, hasonló célra is, nagyon finom töltikében, és gondolom, töltött káposztában sem lehet rossz.
Hozzávalók (6 l)
- 750 g kacsmell belsõ filé
- 2 diónyi kacsazsír
- zsemlemorzsa (kb. 2 száraz zsemlének megfelelõ mennyiség)
- 150 g gersli
- 2-3 tojás
- 1 1/2 kk római kömény, 1 tk feketebors
- 1 ek. finomra vágott petrezselyemzöld
- só...