Kacsagombóc leves

2011-07-01

sponsored links



Hetek óta vágytam egy jó levesre, és bár mindenfélét készítettem is, és jól is sikerültek, de mindvégig hiányérzetem maradt. Az elmúlt hétvégére készülõdve egyre erõsebben õrlõdtem ebben a problémahalmazban, míg jött a megvilágosodás: húsgombócból kell levest gyártanom! Az alapgondolat után már minden világos volt, azt is tudtam, hogy kacsából kell: a piacon árulnak kacsmell belsõ filét, amely legjobb erre a célra, hiszen ezen a részen végighúzódik egy enyhén inas rész, amely alkalmatlanná teszi a hirtelen sütésre, töltelékbe viszont pont jó. Zsírtartalma viszont alacsony, ezért pótolni kell. Ez a húsrész már nagyon bevált nekem más, hasonló célra is, nagyon finom töltikében, és gondolom, töltött káposztában sem lehet rossz.

Hozzávalók (6 l)
- 750 g kacsmell belsõ filé
- 2 diónyi kacsazsír
- zsemlemorzsa (kb. 2 száraz zsemlének megfelelõ mennyiség)
- 150 g gersli
- 2-3 tojás
- 1 1/2 kk római kömény, 1 tk feketebors
- 1 ek. finomra vágott petrezselyemzöld
- só...


Folytats a blogon ... lorien.blog.hu/2011/07/01/kacsagomboc...

sponsored links

Keres?s