Kacsacomb vele sült almával
sponsored links
Ha hús és gyümölcs párosításáról beszélünk, nálam csak az alma jöhet szóba. Viszont az irdatlan mennyiségben fõleg, ha szárnyasról és azon belül combról van szó. A másik jó hír, hogy diéta mellett a köret szerepét is kitölti, valamint édeskés ízével egyben a desszertet is :)))
Fejenként egy kacsacomb - fejenként min egy nagyobb alma - húsfûszer (most nem variáltam, sima sült csirke fûszert használtam - 1,5 dl bor
Tényleg, a fûszerezésnél ne szégyelljünk kész fûszert használni, ezzel is megkönnyíteni életünket. Irdaljuk be a bõrét, dörzsöljük át a fûszerrel, majd húsosabb (bõrõs) felével fektessük egy kikent tepsibe. Öntsük rá a bort, fedjük le és pároljuk készre. Amikor megpuhult vegyük le a tetõt és hagyjuk sülni, majd fordítsuk meg és süssük ropogósra a bõrõs részét is. Ennél a fordításánál adjuk hozzá a kicsumázott és négy részt vágott almát. Azért csak most, hogy ne ...