Kacsa és pesto
sponsored links
Bizony, nem egy szokványos párosítás. Én mégis ezzel kísérleteztem és mondhatom, érdemes volt.
Nemrég érdekes kihívás elé állítottam magam. Négy héten keresztül, hetente 4-4 alapanyag megadásával kellett valami különlegeset kreálnom. Elõbb-utóbb mindet megmutatom, de a - szerintem - legjobban sikerülttel kezdeném. A felhasználandó alapanyagok szélesmetélt, olajbogyó, aszalt paradicsom és mozzarella volt. Más biztos valami tésztaételt kreált volna, de én most inkább csak köretként gondoltam az olaszul tagliatelle-nek hívott metéltre. Pont kaptam szépséges kacsacombot (ami az egyik kedvenc húsfélém), az aszalt paradicsomból pedig életemben elõször (de biztos nem utoljára) vörös pesto-t készítettem. A sima bazsalikomos fajta rég kedvencem volt, de ez.....! Valami isteni, abbahagyhatatlan.
Mediterrán kacsacomb vöröspesto-s szélesmetélttel
Hozzávalók 4 fõre:
6 db közepes kacsacomb
30 dkg zöld olajbogyó
2 fej hagyma ...