Kacsa és csusza avagy Újmagyaros vagy csak újra gondoltam

2017-05-25

sponsored links

Ez az igazság kérem tisztelettel, fiatal (az jó), kacsa (az is jó), combja (pfhh... az meg asztán mégnagyonlegjobb).
Én meg arra gondoltam, újra ennék ilyen finomságot, és újra jöhetne egy kis kelbimbós csusza














FIATAL KACSA COMBJA, 
   KELBIMBÓS CSUSZÁVAL
Hozzávalók:
4 db kacsacomb
20 dkg csusza tészta
40 dkg kelbimbó
10 dkg bacon
1 db kápia paprika
2-3 ger. fokhagyma
majoránna
bors, só
A kacsacombokat hagyományos módon fûszerezzük és sütjük, ami jelen esetben só, bors és majoránna, ill. szórhatunk mellé néhány gerezd fokhagymát és vöröshagymát is. 
170-180 fokos sütõben, egy kis vizet aláöntve, és fóliával letakarva, 50-60 percig (puhulásig) sütjük, majd erõsebb hõfokon kicsit rápirítunk, színt adunk neki.
A csusza tésztát kifõzzük.
Közben a kelbimbót szükség szerint megtisztítjuk és eldaraboljuk, -félbe vagy negyedekre, ahogy kedvünk tarja-. 
A bacont apró kockákra vagy csíkokra vágjuk.
Egy serpenyõben elkezdjük pirítani a bacon-t, majd hozzáadjuk a kelbimbót, sózzuk, borsozzuk majoránnával ízesítjük. Amikor már szépen pirult, beleszórjuk az idõközben apró kockákra darabolt fokhagymát és kápiát; ha szükségét látjuk, egy kevéske vizet önthetünk alá, ügyelve arra, hogy ne fõzzük!, csak pároljuk.
Ha kelbimbó elérte a kívánt puhaságot (még roppanós!), összeforgatjuk a kifõtt csusza tésztával és a fincsi kacsa combbal tálaljuk.



Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/05/...

sponsored links

Keres?s