Kacsa és csicsóka avagy Csak ennyit szeretnék
sponsored links
A csicsókáról csak annyit szeretnék mondani, hogy, nevezik a szegények krumplijának is, bár a rosttartalma 5-6-szor nagyobb. Rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, pl. magnézium, kalcium, kálium, cink, foszfor B1, B2 C-vitamin...stb ?
A szárzellerrõl csak annyit szeretnék mondani, hogy kalória tartalma kisebb a zellergumóénál de a rosttartalma, az nagyobb és még C-vitamint is tartalmaz rendesen, ami társában csak alig-alig ?
A kacsáról és a combjáról, csak annyit szeretnék mondani, hogy finom, fõleg a fiatalé, ami értelem szerûen kisebb, de gyengesége kárpótol bennünket mindenért ?
FIATAL KACSA COMBJA,
PIRÍTOTT GOMBÁVAL
ÉS ZELLERES TÖRT CSICSÓKÁVAL
Hozzávalók:
4 db fiatal kacsa combja
80 dkg csicsóka
25 dkg gomba
2-3 szál szálzeller
kakukkfû
bors, só
A megtisztított kacsacombokat sózzuk, borsozzuk,kakukkfûvel bedörzsöljük.
Én, fólia alatt 160-170 fokon sütöttem kb. egy órát, majd magasabb hõfokon kicsit rápirítottam.
Közben a csicsókát megpucoljuk, feldaraboljuk, a szárzellert szintén darabokra vágjuk és sós vízbe megfõzzük, majd egy burgonyatörõvel vagy akár villával összetörjük, utóízesítjük (a combok alatt összegyûlt zsiradékból is adhatunk hozzá egy picikét).
A megtisztított gombát cikkekre vágjuk, és olívaolajon szépen megpirítjuk,aztán sózzuk, borsozzuk.
Hát ez ennyi, és mégis van benne egy csomóíz ÍZ!
Természetesen csicsóka helyett, használhatunk burgonyát is.
A megtisztított gombát cikkekre vágjuk, és olívaolajon szépen megpirítjuk,aztán sózzuk, borsozzuk.
Hát ez ennyi, és mégis van benne egy csomó
Természetesen csicsóka helyett, használhatunk burgonyát is.