Kacsa far-hát leves krumpligombóccal

2012-02-26

sponsored links


Mézeskalács Tejfölös csirkeszárny levese adta az ötletet ehhez a leveshez. A Párom édesanyja nagyon olcsón kapott kacsa far-hát csomagot, amelyen szépen volt hús és zsiradék is. A zsiradék nagyrészét levágtam róla, és kiolvasztottam. A többibõl készült ez a finom leves. Nekem a krupligombóc is nagyon megtetszett, bár egy picit lágyak lettek, lehet tehettem volna bele picivel több lisztet, bár nem fõttek szét. A Párom azt mondta, õ inkább hanyagolja a gombócokat, túl lágy neki, nem szereti az állagát. Nem baj, több maradt nekem:) Mézeskalács, köszi az ötletet, olyan mutatós volt a levesed abban a kis kék lábaskádban, nagyon megtetszett.

 Hozzávalók:

  • 1 nagyobb kacsa far-hát
  • 3 - 4 közepes sárgarépa
  • 2 petrezselyem
  • 1 kisebb zeller
  • 1 hagyma
  • tejföl ízlés szerint ...

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2012/02...

sponsored links

Keres?s