Kacsa far-hát leves krumpligombóccal
sponsored links
Mézeskalács Tejfölös csirkeszárny levese adta az ötletet ehhez a leveshez. A Párom édesanyja nagyon olcsón kapott kacsa far-hát csomagot, amelyen szépen volt hús és zsiradék is. A zsiradék nagyrészét levágtam róla, és kiolvasztottam. A többibõl készült ez a finom leves. Nekem a krupligombóc is nagyon megtetszett, bár egy picit lágyak lettek, lehet tehettem volna bele picivel több lisztet, bár nem fõttek szét. A Párom azt mondta, õ inkább hanyagolja a gombócokat, túl lágy neki, nem szereti az állagát. Nem baj, több maradt nekem:) Mézeskalács, köszi az ötletet, olyan mutatós volt a levesed abban a kis kék lábaskádban, nagyon megtetszett.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb kacsa far-hát
- 3 - 4 közepes sárgarépa
- 2 petrezselyem
- 1 kisebb zeller
- 1 hagyma
- tejföl ízlés szerint ...