Kacsa aszalt gyümölcsökkel sütve
sponsored links
Ha nem lenne az a szilárd koncepcióm, hogy a bejegyzéseim címéneknek az adott étel nevét adom, akkor most azért tudnék mást is. Avagy "Megkésett Márton-nap kacsával", vagy egyszerûen csak "Slow Food". Sajnálatos módon, noha mindig tervezem a nagy Márton-napi lúdvacsorát (ebédet), eddig még sohasem jött össze. Ezúttal egy hét késéssel sikerült összehoznom és kacsából. De kár lett volna kihagyni. Kezdek belejönni ebbe a lassú hússütéses dologba és meg kell mondjam, nagyon tetszik az eredmény. Bár eredetileg konfitálást terveztem, amihez az kell, hogy a zsiradék teljesen ellepje a húst, ez nálam most nem jött össze, mert kevés volt a kacsazsír itthon. És bár persze sülés közben szépen növekedett azért a zsírszint, a teljes zsír alá kerülés nem következett be. De õszintén szólva az eredmény láttán ez talán nem is hiányzott. Egyszerûen tökéletes lett. A hús omlós, puha, az aszalt gyümölcsöktõl zamatos és karamellesen illatos, a bõre megpirult. Úgy tûnik, az utóbbi napokban jó csillagok állása a ...