K?kuszos pisk?ta eperdzsemmel (Jam and Coconut Sponge)

2023-07-16

sponsored links

 Az angol di?kok (?s nem csak) kedvence, iskolai ?tkezd?kben is sokszor szerepel. 

Hozz?val?k (25cm x 22 cm es tepsihez): 20 dkg puha vaj, 15 dkg cukor, 3 toj?s, 1 te?skan?l van?lia eszenc, 1 citrom lereszelt h?ja, 20 dkg liszt, 2 te?skan?l s?t?por, 10 dkg k?kuszreszel?k, 5 te?skan?l tej. A tetej?re: 20 dkg mag n?lk?li eperdzsem, 3 dkg k?kuszreszel?k.

Elk?sz?t?se: A toj?sokat felverj?k. A lisztet elkeverj?k a k?kuszreszel?kkel ?s a s?t?porral. A vajat sim?ra kavarjuk a cukorral ?s a van?lia eszenccel, hozz?adjuk a citromh?jat, majd v?ltogatva hozz? kavarjuk a toj?st, a lisztet ?s v?g?l a tejet, m?g egynem? massz?t kapunk. S?t?pap?rral b?lelt tepsibe sim?tjuk, 180 fokra el?meleg?tett s?t?ben 30 perc alatt aranybarn?ra s?tj?k. M?g melegen r?kenj?k az eperdzsemet ?s megsz?rjuk a k?kuszreszel?kkel. Kih?lve szeletelj?k.


Folytats a blogon ... https://makacskakonyhaja.blogspot.com...

sponsored links

Keres?s