K?kuszos narancszsel?
sponsored links
Nagyon gyorsan elk?sz?l? ?zletes desszert. Remeg?s, k?nnyed, citrusos ?zvil?g? nassolnival?. Eb?d ut?nra vagy d?lut?ni k?v? mell? kis ked?lyjav?t?. Munka nincs vele t?l sok, de meg kell v?rni, m?g megdermed ?s felveszi a zsel?s ?llagot. ?rdemes friss gy?m?lcsb?l k?sz?teni, sokkal finomabb lesz az ?ze, mintha bolti gy?m?lcsl?b?l k?sz?ten?nk. Narancs helyett mandarint is haszn?lhatunk hozz? vagy ak?r vegyesen is.
K?kuszos narancszsel?
Hozz?val?k:
narancszsel?:
- 5 dl frissen facsart narancsl?
- 15-20 dkg cukor (a narancs ?dess?g?t?l vagy ?zl?st?l f?gg?en lehet t?bb is)
- 5 ek kukoricakem?ny?t?
- csipet s?
forgat?shoz:
- k?kuszreszel?k
d?sz?t?s:
- n?h?ny szem s?tlan piszt?cia
Elk?sz?t?se:
- A narancsok lev?t kifacsarjuk, s?r? sz?v?s? szit?n ?tsz?rj?k, hogy a rostok ne ker?ljenek bele.
- A narancsl?t egy l?basba ?ntj?k, hozz?adjuk a csipet s?t, cukrot, kukoricakem?ny?t?t.
- Alacsony l?ngon, ?lland?an kevergetve addig f?zz?k, m?g s?r?s?dni kezd.
- Egyenes, magasabb fal? poharakat ki?bl?t?nk hideg v?zzel, belet?ltj?k a kr?met.
- Dermed?sig h?t?be tessz?k (legjobb 1 ?jszak?ra).
- A megszil?rdult zsel?t ?vatosan kics?sztatjuk a poh?rb?l, sz?lesebb karik?ra v?gjuk, minden oldal?t beleforgatjuk a k?kuszreszel?kbe.
- T?lal?skor a tetej?t megd?sz?tj?k kev?s durv?ra apr?tott piszt?ci?val.