K?kuszos kevert s?ti
sponsored links
Nagyon egyszer?, olcs?, gyorsan elk?sz?thet? h?tk?znapi vagy ak?r a zs?folt h?tv?gekre val? pihe-puha desszert, ha gyorsan v?gyunk valami finoms?gra. A kaka?s alaphoz nagyon j?l illik a k?kusz, mely nem csak a s?ti tetej?re hanem a t?szt?j?ba is ker?lt. A k?zkedvelt k?kusztekercs vagy k?kuszgoly? mellett ?rdemes ezt is kipr?b?lni, szerintem kedvelni fogj?k a csal?dtagok. A receptben megadott hozz?val?k egy kisebb m?ret? tepsire elegend?ek, nagyobb l?tsz?m eset?n lehet dupl?zni is.
K?kuszos kevert s?ti
kb 28 x 19 cm-es tepsihez
2-3 f?re
t?szta:
- 12,5 dkg liszt
- 12,5 dkg cukor
- 2,5 dkg vaj
- 2,5 dkg k?kuszreszel?k
- 1 toj?s
- 8 gr s?t?por
- 1,25 dl tej
- 1 ek holland kaka?por
- 1/2 mk rumaroma
m?z:
- 10 dkg csokol?d?
- 1 ek olaj
- 5 dkg k?kuszreszel?k
Elk?sz?t?se:
- A toj?st kikeverj?k a cukrokkal, majd a puha vajjal.
- A liszthez hozz?adjuk a s?t, s?t?port, kaka?port, ?sszekeverj?k, a tejjel v?ltakozva hozz?keverj?k a toj?sos kever?khez.
- Bele?ntj?k a rumarom?t, egynem?v? keverj?k.
- A massz?t s?t?pap?rral b?lelt tepsibe ?ntj?k.
- El?meleg?tett s?t?ben 180?C-on kb. 20-25 perc alatt megs?tj?k. (T?pr?ba!)
- A s?tem?nyr?l levessz?k a pap?rt, megford?va hagyjuk r?cson kih?lni (?gy a sima oldal lesz a teteje).
- G?z f?l?tt felolvasztjuk az olajjal a csokol?d?t.
- A s?ti tetej?re kenj?k a m?zat, ha kiss? megdermedt, meghintj?k a k?kuszreszel?kkel.
Recept?tlet: itt