K?kuszos, gr?zes kevert s?ti glut?n- ?s tejmentesen

2018-05-01

sponsored links

Szok?s szerint egy "hagyom?nyos" receptet tal?ltam, amir?l r?gt?n tudtam, hogy megcsin?lom a di?ta szerinti v?ltozatot.
Val?ban egy k?nny?, gr?zes s?ti az eredeti is, amit a femina. hu-n olvashattok, de azt hiszem, az eny?m sem b?jik el m?g?tte. :)
Pr?bak?nt az eredeti mennyis?g fel?t csin?ltam, de olyan j? lett, hogy itt m?r a dupla adaghoz val? ?sszetev?ket adom meg.
A joghurt helyett s?r? k?kusztejet haszn?ltam, a cukor helyett m?zet, vaj helyett k?kuszzs?rt, a liszteket magam kevertem, a van?li?s cukor helyett val?di van?liaport.

6 dkg k?kuszliszt, 10 dkg barna rizsliszt, 4 dkg bambuszrost liszt, 0,5 dkg ?tif?magliszt, 4 ek. k?kuszreszel?k, egy csipet van?liapor, f?l kiskan?l sz?dabikarb?na (vagy foszf?tmentes s?t?por) - ezeket ?sszevegy?tj?k.

20 dkg s?r? k?kusztej, 8 dkg m?z, 5 dkg k?kuszzs?r - ezt a h?rmat is ?sszekeverj?k, kicsit megmeleg?tj?k, hogy ?sszeolvadjanak. Hozz?adunk 3 eg?sz toj?st, 1 bio citrom lev?t ?s reszelt h?j?t. Miut?n m?r el?gg? elvegy?tett?k, hozz?adjuk a lisztes-k?kuszos kever?ket.


K?kuszzs?rral kikent tepsibe ?ntj?k (lapogatjuk) ?s 175 fokon 30-35 percig s?tj?k. K?zben m?g 4 ev?kan?l m?zet kb. 1 dl v?zzel felmeleg?t?nk, hozz?adjuk egy m?sik citrom lev?t. Mikor megs?lt a t?szta, meglocsoljuk ezzel a sziruppal, majd megsz?rjuk a k?kuszreszel?kkel. Tetsz?leges form?ra v?gjuk ?s t?laljuk.



Folytats a blogon ... juduspeckonyha.blogspot.com/2018/05/k...

sponsored links

Keres?s