K?ksajtos-tejsz?nes-m?ngoldos csirkemell
sponsored links
Fot?z?ssal egy?tt csup?n 45 perc volt az elk?sz?t?se ennek a finoms?gnak a dolgos munkanap v?g?n!
M?g mindig b?velkedik a kert?nk m?ngoldban, rem?lem, hogy j? sok?ig kitart m?g. Vas?rnap ism?t besp?jzoltam bel?le visszaindul?s el?tt, ?gy egy?rtelm? volt, hogy valamilyen ?jdons?got fogok k?sz?teni ezzel a remek z?lds?ggel.
500 g csirkemell
500 g m?ngold
100 g k?ksajt
500 ml tejsz?n
8 gerezd fokhagyma
3 ek. ol?vaolaj
S? ?zl?s szerint (1/2 te?skan?l volt az esetemben)
?r?lt fekete bors ?zl?s szerint (1/2 tk. frissen ?r?lt)
- ?A csirkemellet ujjnyi vastag cs?kokra v?gjuk, s?zzuk ?s borsozzuk ?zl?s szerint, majd 3 ek. ol?vaolajon megpir?tjuk.
- A m?ngoldot megmossuk ?s kb. 5 cm-es darabokra v?gjuk, majd a pir?tott csirkeh?shoz adjuk ?s addig pir?tjuk, ameddig ?ssze nem esik.
- 8 gerezd k?zepes fokhagym?t megpucolunk ?s v?konyra szelve hozz?adjuk az el?bbiekhez.
- Ezut?n fel?ntj?k az eg?szet tejsz?nnel ?s a k?ksajtot belemorzsoljuk a serpeny?be. Alaposan ?sszekeverj?k ?s tov?bbi 5 percig f?zz?k a m?ngoldos csirk?nket.
- ?zl?s szerint bulgurral, kuszkusszal vagy egyszer?en rizzsel m?g melegen t?laljuk.