Jólbevált kilófaló liszttel
sponsored links
Kipróbáltam a kilófaló lisztkeveréket, amit Szoó Judit állított össze. A csomagoláson feltüntetett összetevõk szerint zabpehelylisztet, búzalisztet, zabpelyhet és tk. rozslisztet tartalmaz, valamint vitális glutént.
Egyelõre csak felesben a hagyományos kenyérliszttel, mert a kíváncsiság hajtott. A recepten mindössze annyit kellett változtatnom, hogy jóval, kb. fél dl folyadékkal többet kellett hozzáadnom. A tészta nagyon jól kezelhetõ volt, azt az állagot állítottam be, amit a fehérkenyérnél szoktam. Kicsit féltem, hogy szét fog repedni, de nem, csodálatosan megtartotta a formáját, sehol nem repedt, könnyû volt vele dolgozni.
Az íze, az illata kitûnõ volt, a bélzet színén látszott, hogy nem pusztán fehérlisztbõl készült, egy kicsit szürkébb árnyalatú lett. A héja vékony, ropogós és cserepes volt.
Hozzávalók:
- 250 g BL 80 kenyérliszt
- 250 g Kilófaló kenyérliszt
- 2 csapott tk. só
- 2 ek. olaj
- 200 g öregtészta (ehhez fehér tönkölylisztbõl készült) ...