Jókai bableves
sponsored links
Már megszoktam, hogy a tradicionális receptek afféle vitairatként mûködnek a blogon: bár a Jókai bablevesnek ismert az eredeti receptúrája, mindenki a sajátjára esküszik. Én sem teljesen a nagy író kedve szerint készítem - például nem habarom be a végén tejföllel. Ennek két oka van, egyik praktikusabb, mint a másik: elõször is nem mindenki szereti a tejfölt, másrészt ekkora mennyiséget képtelenség egy étkezésnél kivégezni, és tejföllel rövidebb ideig áll el. Biztosan lesznek még további véleménykülönbségek is, de gondoltam, elé megyek annak, aminek lehet... Az elkészítési ideje rövidnek nem mondható, de idõnként megéri nekiállni, és tényleg szalonnával, kolbásszal és csülökkel a legjobb (ezek mellett a bab könnyû, diétás összetevõnek tûnik).
Hozzávalók
- 400 gramm száraz tarkabab
- 4 darab debreceni kolbász
- 1 db füstölt sertéscsülök (kb. 1,2 kg csonttal együtt)
- kb. 2 liter víz
- 100 gramm zsírszalonna ...