Jók és finomak egyszerre?
sponsored links
Laktató indiai utcai reggeli. Gazdag íz világával színesíthetjük a hétvégi reggelinket, de akár hétköznapra is. Garantáltan, tuti biztos, hogy jól indul a nap. Ha egyszer ezt kipróbálod, elfelejted a régi hagyományos változatot? Az inspirációt Gordon Ramsay adta, szeretem az olyan ötleteket, ami elsõre megfog, és azt mondom magamban, hûha, ezt bizony el kell készítenem. Az inspiráció meg van, viszont azonnal tovább is gondoltam, így voltam ezzel a recepttel is, hisz egy kicsit módosítottam rajta egy-két kiegészítõvel, amolyan magyarosan? így egy kicsit indiai, egy kicsit magyaros, és így lett tökéletes?
Indiai tojásos tortilla magyarosan/mentás fûszeres joghurtos öntettel
Alap keverék:
Hozzávalók:
2 db közepes vöröshagyma
1 pici darabka vaj
1 tk olíva olaj
1 tk egész kömény
1 tk egész mustármag
só
durvára darált ötbors fûszer - vagy mozsárban összetört
1 csokor petrezselyem ? vagy kétmaréknyi spenót
negyed kolbász
3 dkg bacon
Tojásos keverék:
Hozzávalók:
5 db tojás
1 tk garam masala
1 tk kurkuma
1 csipet só
Mentás fûszeres joghurtos öntet
Hozzávalók:
4 ek joghurt
egy csipetnyi só
1 mk kurkuma
4 ág menta levele
Tortilla lepény kenyér:
Hozzávalók:
250 g liszt
250 g joghurt
? tk sütõpor
? tk só
? citrom leve
chili pehely
Elkészítés:
Kezdjük a tortilla összeállítását, a fenti hozzávalókat egy tálba keverjük össze, utána gyúrjuk át egy pár percig, ha szükséges lisztezzük, és vágjuk ketté, tegyük félre, liszttel szórjuk meg.
Készítsük el a hozzávalókat, a hagymát vágjuk félbe, így könnyebb megpucolni, és vágjuk fél karikákra. A kolbászt vágjuk apró kockára és a bacont is, vagy ha felvágva vettük a bacont, akkor nincs teendõnk vele. A petrezselymet is vágjuk fel, durvábbra.
A tojás verjük fel egy tálba és sózzuk, tegyük félre felhasználásig.
Készítsük el a mentás fûszerkeveréket, egy tálkába tegyük bele a joghurtot, a menta leveleket vágjuk apró darabokra és adjuk hozzá, sózzuk és tegyük bele a kurkumát és jól keverjük el, és tegyük félre.
Ha minden elõkészítettünk, akkor készítsük el az alapkeveréket, egy serpenyõbe tegyük bele az olíva olajat és forrósítsuk fel, tegyük bele a bacont, kolbászt és pirítsuk egy kicsit, utána a köményt, mustármagot és pirítsuk kb. fél percig, hogy a gazdag íz világukat, kihozzuk, - vigyázzunk meg ne égjenek - ezt követõen tegyünk bele egy leheletnyi vajat és a hagymát, sózzuk, borsozzuk és pirítsuk arany barnára. Ha megpirult, akkor dobjuk bele a petrezselymet vagy a spenótot és pirítsuk tovább, - ha spenóttal készítjük, a levét el kell fõzni -. Ha elkészültünk, akkor öntsük ki egy tálkába.
Készítsük el a tojásos keveréket. A serpenyõbe tegyünk oliva olajat, egy kis darabka vajat és forrósítsuk fel, tegyük bele a garam masala, és kurkumát, egy félpercnyi ideig vagy még kevesebbig pirítsuk és öntsük rá a tojást. Jól keverjük el, és kapcsoljuk le alatta a hõt, pont annyira fog megsülni, amennyire kell, mert még forró a serpenyõ. Közben egy pici darabka vajat adjunk hozzá, hogy még krémesebb legyen az állaga. Ha ezzel is készen vagyunk, akkor egy deszkán a megsült alapkeveréket vágjuk fel egy késsel darabokra, és utána adjuk a tojásos keverékhez. Keverjük el és tegyük félre.
Következõ lépésként a tortilla lapokat süssük ki. Fogjuk az egyik félre tett tésztánkat, lisztezzük be és nyújtsuk ki kör alakúra, kb. fél-1 cm vastagságúra, nem baj, ha nem szépen sikerül, segíthetünk magunkon, tegyünk rá egy tányért és vágjuk körbe. Így szép kör alakú tortillát kapunk. Most következzen a másik tortilla, ezt is a fentiek szerint nyújtsuk ki.
Ha elkészültünk, akkor egy száraz serpenyõbe süssük ki a tortillákat, ha kész tegyük tányérra és fedjük le egy másikkal. ? a maradék tésztát, ami leesett a körbe vágásnál, a végén gyúrjuk össze, nyújtsuk, és vágjunk ki háromszögeket és majd ezt is kisüthetjük -.
Ha készen vagyunk, állítsuk össze a reggelinket, a tortilla lapokat félig töltsük meg a tojásos-alapkeverékkel - ha forróbban szeretjük a tölteléket, akkor melegítsük meg a mikróban - locsoljuk meg a mentás fûszeres joghurt öntettel, tegyünk rá pár csepp citromlevet és szórjuk meg chili pehellyel, hajtsuk ketté és már ehetjük is.
Jó étvágyat!
Klarissza
Indiai tojásos tortilla magyarosan/mentás fûszeres joghurtos öntettel
Alap keverék:
Hozzávalók:
2 db közepes vöröshagyma
1 pici darabka vaj
1 tk olíva olaj
1 tk egész kömény
1 tk egész mustármag
só
durvára darált ötbors fûszer - vagy mozsárban összetört
1 csokor petrezselyem ? vagy kétmaréknyi spenót
negyed kolbász
3 dkg bacon
Tojásos keverék:
Hozzávalók:
5 db tojás
1 tk garam masala
1 tk kurkuma
1 csipet só
Mentás fûszeres joghurtos öntet
Hozzávalók:
4 ek joghurt
egy csipetnyi só
1 mk kurkuma
4 ág menta levele
Tortilla lepény kenyér:
Hozzávalók:
250 g liszt
250 g joghurt
? tk sütõpor
? tk só
? citrom leve
chili pehely
Elkészítés:
Kezdjük a tortilla összeállítását, a fenti hozzávalókat egy tálba keverjük össze, utána gyúrjuk át egy pár percig, ha szükséges lisztezzük, és vágjuk ketté, tegyük félre, liszttel szórjuk meg.
Készítsük el a hozzávalókat, a hagymát vágjuk félbe, így könnyebb megpucolni, és vágjuk fél karikákra. A kolbászt vágjuk apró kockára és a bacont is, vagy ha felvágva vettük a bacont, akkor nincs teendõnk vele. A petrezselymet is vágjuk fel, durvábbra.
A tojás verjük fel egy tálba és sózzuk, tegyük félre felhasználásig.
Készítsük el a mentás fûszerkeveréket, egy tálkába tegyük bele a joghurtot, a menta leveleket vágjuk apró darabokra és adjuk hozzá, sózzuk és tegyük bele a kurkumát és jól keverjük el, és tegyük félre.
Ha minden elõkészítettünk, akkor készítsük el az alapkeveréket, egy serpenyõbe tegyük bele az olíva olajat és forrósítsuk fel, tegyük bele a bacont, kolbászt és pirítsuk egy kicsit, utána a köményt, mustármagot és pirítsuk kb. fél percig, hogy a gazdag íz világukat, kihozzuk, - vigyázzunk meg ne égjenek - ezt követõen tegyünk bele egy leheletnyi vajat és a hagymát, sózzuk, borsozzuk és pirítsuk arany barnára. Ha megpirult, akkor dobjuk bele a petrezselymet vagy a spenótot és pirítsuk tovább, - ha spenóttal készítjük, a levét el kell fõzni -. Ha elkészültünk, akkor öntsük ki egy tálkába.
Készítsük el a tojásos keveréket. A serpenyõbe tegyünk oliva olajat, egy kis darabka vajat és forrósítsuk fel, tegyük bele a garam masala, és kurkumát, egy félpercnyi ideig vagy még kevesebbig pirítsuk és öntsük rá a tojást. Jól keverjük el, és kapcsoljuk le alatta a hõt, pont annyira fog megsülni, amennyire kell, mert még forró a serpenyõ. Közben egy pici darabka vajat adjunk hozzá, hogy még krémesebb legyen az állaga. Ha ezzel is készen vagyunk, akkor egy deszkán a megsült alapkeveréket vágjuk fel egy késsel darabokra, és utána adjuk a tojásos keverékhez. Keverjük el és tegyük félre.
Következõ lépésként a tortilla lapokat süssük ki. Fogjuk az egyik félre tett tésztánkat, lisztezzük be és nyújtsuk ki kör alakúra, kb. fél-1 cm vastagságúra, nem baj, ha nem szépen sikerül, segíthetünk magunkon, tegyünk rá egy tányért és vágjuk körbe. Így szép kör alakú tortillát kapunk. Most következzen a másik tortilla, ezt is a fentiek szerint nyújtsuk ki.
Ha elkészültünk, akkor egy száraz serpenyõbe süssük ki a tortillákat, ha kész tegyük tányérra és fedjük le egy másikkal. ? a maradék tésztát, ami leesett a körbe vágásnál, a végén gyúrjuk össze, nyújtsuk, és vágjunk ki háromszögeket és majd ezt is kisüthetjük -.
Ha készen vagyunk, állítsuk össze a reggelinket, a tortilla lapokat félig töltsük meg a tojásos-alapkeverékkel - ha forróbban szeretjük a tölteléket, akkor melegítsük meg a mikróban - locsoljuk meg a mentás fûszeres joghurt öntettel, tegyünk rá pár csepp citromlevet és szórjuk meg chili pehellyel, hajtsuk ketté és már ehetjük is.
Jó étvágyat!
Klarissza