Jó ürügy a fecsegéshez a finomfõzelék

2012-06-18

sponsored links


Mitõl különleges ez a finomfõzelék? Attól, hogy a kertünkben termett borsóból készült. Azt mondod, hogy nincs ebben semmi különleges? Dehogynem, csoda, hogy lett belõle annyi, hogy fõzeléket is érdemes legyen belõle készíteni. Az elmúlt évben a kedvesem a fejébe vette, hogy borsót is vet. Tiltakozásom elkésett, a borsó el lett vetve. A mi kis tenyérnyi veteményesünkbe, ahol 10 tõ paradicsom, a fûszerek, snidling az ami kényelmesen elfér! Igazából azért mérgelõdtem, mert olyan ritkán vetette, hogy nagyon gyér sor lett volna. Szóval, a kedvesem újból vásárolt vetõborsót, próbálta az elõzõt felülvetni, majd egy új sort is vetett, ami már megfelelõnek tûnt. Nagyon jól sikerült, imádtuk csipegetni is, de csak kétszer tudtam fõzni belõle levest. Sokat nevettem végül, mert a másodszorra vásárolt  borsó másmilyen típusú volt, nem egyszerre érett, érdekes volt a felül vetett sor, ráadásul olyan sok maradt a vetõmagból, hogy idén is elég lett. Ebben az évben aztán három sort ültettünk, egy -egy hét különbséggel. Jól sikerült, kétszer leves, egyszer fõzelék az eredmény. Bevallom, imádom legelni, amikor reggel kimegyek a kertbe, ellenõrzöm, hogy mennyit nõttek elõzõ este óta a növényeim, mindig lecsíptem egy-két borsóhüvelyt, kibontottam, befaltam, utána küldtem egy két levél rukkolát, petrezselymet. Csak, hogy jól kezdõdjön a nap! 
Szerepelt már finomfõzelék a blogomon, ami azért volt különleges, mert a róla készült nem túl jó fényképet felfedeztem a világhálón, valaki ellopta, sajátjaként adta elõ. Nevetséges, nem talált jobbat? Legyen vele boldog!
 A mostani fõzelék hozzávalói négy fõre: ...

Folytats a blogon ... fozesfecseg.blogspot.com/2012/06/jo-u...

sponsored links

Keres?s