Jó reggelit! Ropogós, húsos tepertõ friss zöldségekkel

2011-09-21

sponsored links

Nagyon szeretem a tepertõt. Különösen a bõrös kacsa-, és libahájból és a hasaalja szalonnából készültet. A libatepertõrõl már itt írtam.

Az egyik kedvenc csipegetni valóm is a ropogósra sütött húsos tepertõ. Megsütök egy jó adagot és egy-két nap alatt elcsipegetem gyakran csak úgy kenyér és sózás nélkül, akár magában is, de inkább friss zöldségekkel. Fõleg zöld-, vagy lilahagymával, paradicsommal, zöld vagy piros húsú paprikával. Természetesen egy ?rendes? étkezés során ropogós héjú, foszlós belû kenyérrel az igazi, és a zöldségek kötelezõek.

Van a tepertõsütésnek is néhány fortélya, hogy a zsír rendesen kisüljön, de ne égjen meg, ne süljön túl a tepertõ. No, és az az igazi, ha a tepertõ héja maradéktalanul elropogtatható.

Én így sütöm: ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s