Jó páros: cukkini és máj
sponsored links
Ha gyakran olvasod a receptjeimet, már tudhatod, hogy szeretem egymásra rétegezni az alapanyagokat. Valahogy vonzódom a tornyokhoz! :)
Mennyivel gusztusosabb így, mintha csak egymás mellé szórjuk a tányéron az alkotórészeket, nem? A tálalógyûrû (vagy szép nagy fánkszaggató!!) nagy segítség ebben az esetben.
Az egyik alkotórész most (is) a mélyhûtõbõl bukkant elõ: fagyasztott, resztelt máj volt, amit felmelegítve jobbnak láttam inkább leturmixolni.
Két zsenge cukkinit meghámoztam, uborkaszeletelõvel legyalultam, besóztam és kevés zöldfûszerrel fûszereztem. {Itt adhatjuk meg az étel karakterét, hiszen a cukkini sokféle fûszert elbír és attól függõen, hogy mit használunk, más-más ízvilágot tudunk alkotni. Tehát lehet kaporral, medvehagymával, bazsalikommal, petrezselyemmel, snidlinggel vagy kakukkfûvel fûszerezni.}
Kevés zsiradékon néhány perc alatt átsütöttem a cukkinikarikákat, majd a "májkrémmel" rétegeztem, végül a gyûrût óvatosan lehúztam. Nagyon finom, harmonikus ízvilágú étel született belõle! :)
Mennyivel gusztusosabb így, mintha csak egymás mellé szórjuk a tányéron az alkotórészeket, nem? A tálalógyûrû (vagy szép nagy fánkszaggató!!) nagy segítség ebben az esetben.
Az egyik alkotórész most (is) a mélyhûtõbõl bukkant elõ: fagyasztott, resztelt máj volt, amit felmelegítve jobbnak láttam inkább leturmixolni.
Két zsenge cukkinit meghámoztam, uborkaszeletelõvel legyalultam, besóztam és kevés zöldfûszerrel fûszereztem. {Itt adhatjuk meg az étel karakterét, hiszen a cukkini sokféle fûszert elbír és attól függõen, hogy mit használunk, más-más ízvilágot tudunk alkotni. Tehát lehet kaporral, medvehagymával, bazsalikommal, petrezselyemmel, snidlinggel vagy kakukkfûvel fûszerezni.}
Kevés zsiradékon néhány perc alatt átsütöttem a cukkinikarikákat, majd a "májkrémmel" rétegeztem, végül a gyûrût óvatosan lehúztam. Nagyon finom, harmonikus ízvilágú étel született belõle! :)