Jó lenne, ha volna
sponsored links
Ha véletlen :) akadna még néhány szem eper, akkor...
Elõtte viszont egy-két dolog az eperrõl:
-csökkenti a kötõszöveti gyulladásokat és a szívbetegségek kialakulását
-jelentõs a méregtelenítõ hatása, de máj és érvédõ hatása is ismert
-ajánlatos vesebántalmak és emésztési panaszok esetén
-fiatalít, fogyaszt és szépít
-és már a rómaiak is ismerték gyógyító erejét.
HABOS EPER-ROZÉ,
OMLÓS KEKSZ DARABKÁKKAL
Hozzávalók:
50 dkg eper
20 db omlós keksz (kakaós, vaníliás, kókuszos, ami éppen van)
2 dl Rosé bor
8 dkg kristálycukor
2 dl habtejszín
1 cs. habfixáló
Az epret megtisztítjuk.
A edényben a cukrot aranysárgára karamellizáljuk és (vigyázva, mert ?fröccskölni? fog) felöntjük a borral, majd egy forralás után, amikor már a karamell felolvadt, beleborítjuk az epret. Közepes forrással 40-45 perc alatt jó sûrû, ?lekvár állagúra?fõzzük (kb.: 2,5-3 deci lesz belõle). Egy éjszakán át hûtõszekrényben hûtjük.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
A hideg ?eperlekvárt? beleforgatjuk a tejszínhabba és a keksz darabkákkal rétegezzük.
Jól lehûtve kínáljuk, és ha még mindig akadna néhány szem eper, akkor azzal díszítjük.
TUDTAD? ?Az eper védi a bõr rugalmasságát, mert segíti a kollagén termelõdését.?
Elõtte viszont egy-két dolog az eperrõl:
-csökkenti a kötõszöveti gyulladásokat és a szívbetegségek kialakulását
-jelentõs a méregtelenítõ hatása, de máj és érvédõ hatása is ismert
-ajánlatos vesebántalmak és emésztési panaszok esetén
-fiatalít, fogyaszt és szépít
-és már a rómaiak is ismerték gyógyító erejét.
HABOS EPER-ROZÉ,
OMLÓS KEKSZ DARABKÁKKAL
Hozzávalók:
50 dkg eper
20 db omlós keksz (kakaós, vaníliás, kókuszos, ami éppen van)
2 dl Rosé bor
8 dkg kristálycukor
2 dl habtejszín
1 cs. habfixáló
Az epret megtisztítjuk.
A edényben a cukrot aranysárgára karamellizáljuk és (vigyázva, mert ?fröccskölni? fog) felöntjük a borral, majd egy forralás után, amikor már a karamell felolvadt, beleborítjuk az epret. Közepes forrással 40-45 perc alatt jó sûrû, ?lekvár állagúra?fõzzük (kb.: 2,5-3 deci lesz belõle). Egy éjszakán át hûtõszekrényben hûtjük.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
A hideg ?eperlekvárt? beleforgatjuk a tejszínhabba és a keksz darabkákkal rétegezzük.
Jól lehûtve kínáljuk, és ha még mindig akadna néhány szem eper, akkor azzal díszítjük.
TUDTAD? ?Az eper védi a bõr rugalmasságát, mert segíti a kollagén termelõdését.?