Jégsaláta mindenfélével
sponsored links
A mindenfélét azért összeillõ anyagokból értettem, mert különben ehetetlen lenne vagy enyhe kifejezéssel szokatlan. Laktató, de vitaminos saláta vacsorának is beillõ. Aki nagyon hagyományos táplálkozást folytat õ is fogyaszthatja. Nem kell szomorúan rágódni ha zöldségeket rágcsálunk, mert sok finom anyaggal inycsiklandozóvá varázsolhatjuk a már unalmas zöldséget vagy gyümölcsöket is - gyümölcssaláta esetében. A saláták tápláló, színes, frissítõ, étvágygerjesztõ fogások és általában könnyen, gyorsan elkészíthetõek.
Hozzávalók: 4 adag
40 dkg burgonya, 20 dkg föttkukorica, (lehet konzerv is, de fõzhetünk is ideit), 2 db piros színû paprika, 1 csokor újhagyma, 4 fõtt tojás, 2 pár virsli, (nem mûbeles, de más húsféle is lehet fõtt pirított vagy sonka), 1 nagyobb jégsaláta fele,
Fokhagymás öntethez: 175 ml olivaolaj, 4 ek. borecet, 1 tk. francia mustár, 4 gerezd lereszelt fokhagyma, 1 tk. méz, só, bors
A burgonyát kockára vágom és sós vízben megfõzöm (ne legyen túl puha), majd leszûröm és hagyom kihülni. A tojásokat, virslit is külön-külön megfõzöm. A paprikát apró kockára, a ...