Jégkrém Guinness-szel és égetett karamellszósszal
sponsored links
Még a múlt héten posztolt durván csokis, tonkababos-meggyes minitorták után maradt pár kanálnyi égetett karamellszósz. Ekkor ugrott be a karamellás és Guinnness-es bonbon, amit még a Dining Guide Street Food Show-ra készítettem. Ebbõl az ízvilágból kiindulva készült végül jégkrém: az alap egy Guinness-el alaposan felturbózott, fõzött étcsokifagyi, és ezt egészíti ki a szintén picit melaszos ízvilágú égetett karamellszósz, amelyet a jégkrém belsejébe töltöttem. Nekem az idén nyáron készült jégkrémek közül talán ez a kedvencem eddig: nagyon izgalmas, ahogy elkezdjük enni a jégkrémet, és egyszer csak elõbukkan a lágy karamellszósz a közepén.
Az aktuális VKF! témájába - Beach Blogger Bistro - ez a jégkrém is beleillik: ha lenne egy kis bódém egy strandon, a már posztolt fagyiszendvics mellett ez a jégkrém is biztosan szerepelne a felhozatalban!
Hozzávalók 4 mini jégkrémhez:
Fagyialap:
- 1 dl habtejszín
- 0,5 dl tej
- 50 g étcsokoládé (min. 70% kakaótartalommal)
- 1 ek. kakaópor ...