Jéghideg szilvaleves
sponsored links
A nemtudom szilvának legalább tudom a nevét: nemtudom. De annak az apró fajtának, ami magvaváló, de pici és csodálatos az íze, annak nem. Na, ez nõ a kertünkben.
Vigyázat, megtévesztés! A képen nem ez a szilvaleves van, hanem egy panyolai, amit aszalt szilvából készített a szakács, és meggyszörppel tett savanykásabbá. Ez mondjuk egy igai téli leves lehetne, na nem hidegen, inkább langyosan. Az én levesemrõl viszont nem készült kép, úgyhogy feltettem hozzá ezt.
A lényeg, hogy most van a szilvaszezon, és bár a szilva nyersen kevesek kedvence (nekem igen!) de sütibe vagy gombócba töltve már mindenki szereti. Ha van rá lehetõségetek, ne a nagyszemû, bolti szilvát vegyétek, inkább az apró ízeset válasszátok, azoknak össze se lehet hasonlítani a zamatosságát a méretre gyúró nemesített fajtákkal.
Hozzávalók a leveshez: ...