Jéghideg hûsítõ a forró napokra ? Házi limonádé extrákkal
sponsored links
Forró nyári napok elmaradhatatlan hûsítõje a limonádé! Tegyük kicsit különlegessé?
Igen!!! Már hetek óta várom, hogy közzé tehessem ezt a bejegyzést. Amikor sütött a nap, nem volt citromom. Aztán amikor volt, a nap nem sütött De most végre minden klappol, jön a hõség, készülhettek a kerti medence partyra, grillezésre, napozásra. És ne felejtsetek behûteni egy jó nagy adag limonádét! Bazsalikommal! Ja, hogy azt ti csak a milánóihoz és a pizzához használjátok? Új idõszámítás kezdõdik. Mert most kipróbáljátok (ha még nem tettétek) limonádéhoz, és rájöttök, hogy a bazsalikom mûködik paradicsom nélkül is. Nem is akárhogy. A család kedvence lett immár harmadik éve, mikor is Dolce Vita blogján rábukkantam. A mentának azóta ebben a formában befellegzett
Ezúttal eperrel készült?
Hozzávalók
20 dkg cukor
2 liter + 2 dl víz
4 lédús citrom
1-2 lime
6-8-10 friss bazsalikomlevél
pár szem eper
A cukrot 2 dl vízzel felfõzzük. Amikor gyöngyözni kezd, lezárjuk, beledobjuk a bazsalikom leveleket, és én itt adtam hozzá az epret is. Hagyjuk kihûlni. Botmixerrel nekiesünk, de csak úgy tessék-lássék módon. Belecsavarjuk a citromok és a lime-ok levét, majd felöntjük 2 liter hideg vízzel. Kancsóba szûrjük, hogy a sûrûje ne kerüljön már a kész italba. Behûtve tálaljuk. A poharakba dobhatunk 1-1 bazsalikom levelet díszítésnek. Nálunk rendszerint így készül az utóbbi években a limonádé, és fene mód szereti az egész család. Igen, még Férj is. Még akkor is, ha az elején úgy nézett rám, mint egy ufóra, amikor mondtam, hogy bazsalikom van benne. Igaz ezt azután mondtam neki, hogy megkóstolta. Nem kapkodunk el soha semmit elõre
A tavaly lencsevégre kapott natúr citromos-bazsalikomos verziót ITT találjátok.
Engem pedig Facebook-on ITT!
Igen!!! Már hetek óta várom, hogy közzé tehessem ezt a bejegyzést. Amikor sütött a nap, nem volt citromom. Aztán amikor volt, a nap nem sütött De most végre minden klappol, jön a hõség, készülhettek a kerti medence partyra, grillezésre, napozásra. És ne felejtsetek behûteni egy jó nagy adag limonádét! Bazsalikommal! Ja, hogy azt ti csak a milánóihoz és a pizzához használjátok? Új idõszámítás kezdõdik. Mert most kipróbáljátok (ha még nem tettétek) limonádéhoz, és rájöttök, hogy a bazsalikom mûködik paradicsom nélkül is. Nem is akárhogy. A család kedvence lett immár harmadik éve, mikor is Dolce Vita blogján rábukkantam. A mentának azóta ebben a formában befellegzett
Ezúttal eperrel készült?
Hozzávalók
20 dkg cukor
2 liter + 2 dl víz
4 lédús citrom
1-2 lime
6-8-10 friss bazsalikomlevél
pár szem eper
A cukrot 2 dl vízzel felfõzzük. Amikor gyöngyözni kezd, lezárjuk, beledobjuk a bazsalikom leveleket, és én itt adtam hozzá az epret is. Hagyjuk kihûlni. Botmixerrel nekiesünk, de csak úgy tessék-lássék módon. Belecsavarjuk a citromok és a lime-ok levét, majd felöntjük 2 liter hideg vízzel. Kancsóba szûrjük, hogy a sûrûje ne kerüljön már a kész italba. Behûtve tálaljuk. A poharakba dobhatunk 1-1 bazsalikom levelet díszítésnek. Nálunk rendszerint így készül az utóbbi években a limonádé, és fene mód szereti az egész család. Igen, még Férj is. Még akkor is, ha az elején úgy nézett rám, mint egy ufóra, amikor mondtam, hogy bazsalikom van benne. Igaz ezt azután mondtam neki, hogy megkóstolta. Nem kapkodunk el soha semmit elõre
A tavaly lencsevégre kapott natúr citromos-bazsalikomos verziót ITT találjátok.
Engem pedig Facebook-on ITT!