Jéghideg fûszeres eperragu, grillhúsok különleges kísérõje

2017-05-20

sponsored links

A legjobb édes-csípõs grillköret

Tombol az eper- és grillszezon.

Mindenfelé eperárusok vannak, de komolyan, lassan lépni sem lehet tõlük. Viszont ennek van egy jó oldala is, mert legalább ki tudjuk választani a legjobb ár-érték arányú terméket. 

Mikor legutóbb grillezésre adtuk a fejünket, kivételesen nem csak ?sima? grillzöldséget szerettem volna sütni, hanem valami újdonságot is. Így a hûtõben található nagy mennyiségû epret vettem a kezembe és a balzsamecetben pácolt eper mellett a következõ finomságot készítettem belõle:



Csípõs epres salsa



Hozzávalók:

60 dkg édes eper

1 piros kaliforniai paprika

1 kisebb csokor petrezselyem (vagy koriander)

1 csípõs zöldpaprika

1 lime leve

Só, frissen õrölt bors



Az epret és a paprikákat megmossuk, szárukat kivágjuk. Mindhármat félcentis kockákra, a petrezselymet apróra vágjuk. Egy tálban összekeverjük õket, belefacsarjuk a lime levét, kissé megsózzuk, nagyon megborsozzuk.

Pár órára behûtjük fogyasztás elõtt.

 

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!



Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s