Jégcitrom ? sorbet nyalóka
sponsored links
Amennyiben gyakorlatilag 0 kalóriás édességre vágysz, és egyben fagylalt függõ vagy, mint én, akkor álljon itt a következõ recept.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 1 db nagyobb citrom leve
- Kb. 3-4 dl víz (ha marad a lébõl, azt idd meg :-D)
- Xukor0 4x stevia egy lapos evõkanállal, azaz 2 dkg – Felfedezésem, hogy a legjobb fagylalt édesítõ szer; azért ajánlom, mert fagyasztás után az édes íz elvész, tehát ez az édesítõ lesz csak annyira édes, hogy jó ízû legyen a sorbeted! A steviának semmiféle mellékíze nem érzõdik.
- Itt abba is lehetne hagyni az összeállítást, de hogy még finomabb legyen a nyalóka, ezért kevertem a léhez kandírozott bio narancshéjat
- 4 db jégkrém formát kiöntöttem elõször kevés folyadékkal, betettem tálcán a mélyhûtõbe, majd dermedés után öntöttem fel teljesen a formákat; a sorbet állaga miatt tettem mindezt, mert különben szétfolyt volna a folyadék a tálcán, miután nem tettem bele semmilyen sûrítést