Játék határok nélkül

2011-09-22

sponsored links


Ki szeretne játszani? Tessék csak, tessék!
Mondok 8 meghatározást, mindegyik egy-egy zöldség vagy gyümölcs nevét takarja. Minden leírás mögött zárójelben találsz egy számot. A szám azt jelöli, hogy a szó hányadik betûjére van szükség a megfejtéshez. Ha ezeket egymás mellé teszed, megkapod a megfejtést a következõ kérdésre: Milyen hangulatban fognak telni a következõ hetek itt az Ízkaravánon?
Ezt a megfejtést küldd el az izkaravan@indamail.hu e-mail címre. Ha a szerencse is neked kedvez, akkor egy 5000 forint értékû vásárlási utalványt nyerhetsz, amit Dolce Vita gasztro webshopjában vásárolhatsz le, ahol táskák, konyhafelszerelések, élelmiszerek, könyvek közül válogathatsz majd.
A vásárlási utalványt elektronikus formában kapja meg a szerencsés nyertes, így nincsenek határok. A játékban bárki részt vehet országhatáron innen és túl.
A megfejtéseket szeptember 25-e (vasárnap) éjfélig várom.

Na, akkor kezdhetjük is, jöjjenek a meghatározások:
1. A káposztafélék családjába tartozó zöldség. Két részbõl, középen rózsákból és az ezeket közrefogó levelekbõl áll. Fehér rózsáiból készülhet leves, ehetjük rántva, de rakott ételként is megállja a helyét. Közeli rokona a brokkoli. (4)
2. A nyárelõ egyik gyümölcse. Piros bogyós gyümölcs. Felszínén apró magvak találhatók. Vad õse a vadon növõ szamóca. (4)
3. Egzotikus gyümölcs. Külseje kemény, pikkelyszerû, tetején szúrós levélkoszorú található. Húsa lédús, színe fehér ...


Folytats a blogon ... izkaravan.blogspot.com/2011/09/jatek-...

sponsored links

Keres?s