JÉGSALÁTA SZALONNÁS-MÁRVÁNYSAJTOS ÖNTETTEL
sponsored links
INSALATA CON BACON E GORGONZOLA/
Hozzavalok:
1 fej megmosott jegsalata
20 dkg szeletelt bacon szalonna
15 dkg marvanysajt
1,5 dl majonez
1 evokanal friss citromle
1 teaskanal erospaprika-krem
1 evokanal tejszin, csipet orolt bors
Elkeszitjuk az ontetet:
A majonezt, a citromlet, a borsot, a paprikakremet es a tejszint osszekeverjuk.
A marvanysajtot kezzel osszemorzsoljuk, es a 3/4-et ovatosan a majonezes keverekbe
forgatjuk.
A szalonnaszeleteket egy tiszta serpenyoben kozepes langos ropogosra sutjuk.
A megmosott es jol lecsepegtetett salatafejet felbe vagy negybe vagjuk (nagysagatol
fuggoben), egy-egy cikket a tanyerra teszunk, es a leveleket kisse megemelve , kozejuk
is locsolunk az ontetbol, hogy az egeszet atjarja.
Ezutan diszitjuk a szalonnacsikokkal es a maradek morzsolt sajttal.
Hozzavalok:
1 fej megmosott jegsalata
20 dkg szeletelt bacon szalonna
15 dkg marvanysajt
1,5 dl majonez
1 evokanal friss citromle
1 teaskanal erospaprika-krem
1 evokanal tejszin, csipet orolt bors
Elkeszitjuk az ontetet:
A majonezt, a citromlet, a borsot, a paprikakremet es a tejszint osszekeverjuk.
A marvanysajtot kezzel osszemorzsoljuk, es a 3/4-et ovatosan a majonezes keverekbe
forgatjuk.
A szalonnaszeleteket egy tiszta serpenyoben kozepes langos ropogosra sutjuk.
A megmosott es jol lecsepegtetett salatafejet felbe vagy negybe vagjuk (nagysagatol
fuggoben), egy-egy cikket a tanyerra teszunk, es a leveleket kisse megemelve , kozejuk
is locsolunk az ontetbol, hogy az egeszet atjarja.
Ezutan diszitjuk a szalonnacsikokkal es a maradek morzsolt sajttal.