JÉGCSAPRETEK TZATZIKI
sponsored links
retek tzatziki |
A téli idõszakban kiváló vitaminforrást biztosít az ázsiaiak kedvelt gyökérzöldsége a jégcsapretek. Mustárolaj tartalma erõsíti az immunrendszert. Gyógyír a köhögésre, javítja a vesemûködést, segíti a szervezet salaktalanítását......Millió-egy indok szól a fogyasztása mellett, ráadásuk még finom is.
Nálunk a tzatziki egy alapsaláta, rengetegszer készítem, de télen nem szeretem uborkából készíteni, mert drága, mert a fene tudja, hogy milyen szerekkel kezelik ...és különben is sokkal ízletesebb és táplálóbb retekbõl, ami lehet, akár fekete retek is. Isteni ecetes salátának, vagy majonézes salátának is, mind a kettõ gyakori vendég nálam, most azonban tzatzikiként végezte.
Hozzávalók
1 hatalmas jégcsapretek
2 t.k. só
3 dl sûrû tejföl, vagy görög joghurt
2 gerezd fokhagyma
1 t.k. régeni (vad oregánó)
1 öntet extra szûz olíva
1 csipet chipotle chili
Elkészítés
A retket vékonyan hámozd meg, majd egy nagyobb lyukú (káposzta) reszelõn reszeld egy tálba. Sózd meg, majd hagyd állni 10 percet.
Facsard ki és tedd egy tálba. Reszeld hozzá a fokhagymát, kanalazd hozzá a sûrû tejfölt vagy a lecsepegtetett görög joghurtot.
Alaposan keverd össze, a tetejét szórd meg a vad oregánóval és kevés chili pehellyel, majd locsold meg az extra szûz olívával.
Köretként, mártogatósként, salátaként vagy pirítósra kenve egyaránt megállja a helyét.
retek tzatziki |
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog