Jut eszembe
sponsored links
Nem is tudom, miért nem regéltem nektek eddig a mi krumplikásáról, ami viszonylag ölég gyakran elõfordult nálunk még a régi szép idõkben.
A krumplikását általában egy kis liszt hozzáadásával készítik, de találkozni búzadarás változattal is. A Mamikám viszont a legegyszerûbb módon, liszt nélkül készítette, pár csepp ecettel, (valóban csak pár csepp, mert ez nem savanyú, hanem egy pikáns étek) és a legtöbbször önálló ételként. Néha-néha meg esett az is, hogy köretként fogyasztottuk sült oldalas vagy tarja mellé. Mi nem szórtuk meg szalonnával és hagymával, nem tejfölöztük, mert erre ott volt a dödölle; ezzel ellenben a pirított hagymát, ami nagyon kevés sertés zsíron készült, belekevertük a kásába.
Jelen esetben, mivel ez volt itthon, egy kevéske pirított gombával egészítettem ki ez a pompás kis mannát.
PIRÍTOTT HAGYMÁS KRUMPLIKÁSAJelen esetben, mivel ez volt itthon, egy kevéske pirított gombával egészítettem ki ez a pompás kis mannát.
Hozzávalók:
1 kg burgonya ...