Just some notes

2011-12-19

sponsored links

fõtt kolbász

Megvan a második adag házikolbász is. Letöltöttem mindenféle különleges fajták receptjét, de egyelõre szeretnék kellõen gyakorlott lenni a technikákban. Ma már sokkal flottabbul kezeltem a húsdarálót, inkább a bél tréfált meg, két hosszú szálat el kellett dobnom, olyan kicsi átmérõjûek voltak, hogy nem lehetett felhúzni õket  a kolbásztöltõre.

Néhány újabb megjegyezni való:
1. A Kistópart utai hentes (eddig is tudtam, hogy a legjobb a városban, csak nekem nem esik útba) ajánl kolbászhúst, méghozzá úgy, hogy 70 dkg színhúshoz (comb, tarja, lapocka vegyesen nagyobb kockákra vágva) ad 30 dkg ipari szalonnát, vagyis vegyes kövéret, és ennek van együtt fix ára. Ez valamivel több zsiradék, mint az eredeti receptben. Nagyon szép hús volt, semmi ín, vagy bõr. A két kilóból egy pici darab bõnyét dobtam el, amirõl gyanús volt, hogy feltekeri a daráló. Majd látjuk, milyen lesz ez az arány. Mindenki dicsérte a kolbászt, TöFe is, de szerinte kicsit száraz volt.

2. A bél megvizsgálásához jó a vízdugó keresztülfuttatása, de a felhúzás elõtt érdemes ...


Folytats a blogon ... ecet-es-olaj.freeblog.hu/archives/201...

sponsored links

Keres?s