Julie & Julia - Beef Bourguignon (Vörösboros marharagu)
sponsored links
Ismét egy kis újdonsággal bõvül a blog. Filmekben és könyvekben található finomságokat készítek el idõrõl idõre az én kis kuktás oldalamon. A könyvekbõl néhány idézetet is olvashattok majd.
Elõször egy filmet ajánlok a figyelmetekbe: Julie & Julia.
Két igaz történet alapján készült a film. Az egyik a szakácsikon Julia Child, a másik pedig Julie Powell írónõ, blogger. A harmincas írónõ életében éppen a feje tetejére álltak a dolgok, könyve nem került kiadásra és mint közalkalmazott tengeti napjait, hogy hozzájárulhasson a családi kasszához. A történet akkor veszi igazán kezdetét, amikor elhatározta Julie, hogy egy év alatt megfõzi az összes receptet Julia Child könyvébõl és errõl blogot ír.
Ezzel egy idõben egy másik szál is megelevenedik: Julia Child párizsi élete, Paullal töltött mindennapjai, az útkeresés, hogy mivel is tengesse napjait. A fõszerepet Meryl Streep kapta. Ennél tökéletesebb döntés nem is születhetett volna.
Megsúgom, hogy mindkét nõ a fõzésben találja meg a kiteljesedést, az igazi örömet. Számtalanszor kacagok a filmenben Julia Child õszinte megnyilvánulásain. A Paul Childdal való szerelme, pedig sok-sok ponton emlékeztet a mi saját kapcsolatunkra: lopott falatok, támogatás, szerelem, fotózás... De hogy hogyan alakul a történet további folytatása? Nézzétek meg a filmet! A neten már ingyenesen is hozzáférhettek különféle portálokon.
Néhány kép a filmbõl ( Forrás: www.google.com):
Az elsõ recept: Beef Bourguignon
(Vörösboros marharagu)
Hozzávalók 6 személyre:
1,5 kg marhahús ( kb 5 cm-es darabokra vágva; én combból fõztem)
17 dkg húsos szalonna
3 csésze ( 7,5 dl) felforralt fiatal bor
1 ek. olívaolaj
1 db összevágott répa
1 tk só
1/4 tk. bors ...