Julia Child- Második recept - Kézzel kevert majonéz
sponsored links
Eljött az ideje, hogy ismét egy jó kis Julia Child recepttel rukkoljak elõ. Múlt pénteken volt a legutóbbi, így most jön a következõ. Megfogadtam, hogy nem fogok pénztárca gyilkos finomságokat kiválogatni. Ok, néha lesz pár ünnepi recept is. A mellékelt kép a www.pinterest.com-ról származik. Bepillantást nyerhetünk egy kicsit a pár életébe. Julia Child ír, Paul pedig olvasgat.
Ezért döntöttem ma a Julia Child féle majonéz mellett. Már van egy újabb favoritom, de most nem árulom el, hogy mi is az :-) A majonéz elkészítésével egyébként nem vagyok valami nagy barátságban, mert rendre melléfogok vele és elszúrom. De most itt az igazság pillanata :-)És tényleg itt volt. Elõször kipróbált recept elsõre sikerült és a végeredmény sûrû, krémes majonéz.
Magam sem hittem, de ez így igaz. Aki most felszisszenne, hogy "csak egy majonéz", annak elárulom, hogy Julia Child fõzõtudományában nagyon fontos szerepet játszott ez a finomság. Aki látta a filmet, abban is ott van a "szent majonéz".
Magam sem hittem, de ez így igaz. Aki most felszisszenne, hogy "csak egy majonéz", annak elárulom, hogy Julia Child fõzõtudományában nagyon fontos szerepet játszott ez a finomság. Aki látta a filmet, abban is ott van a "szent majonéz".
MAYONNAISE ( Tojássárgája és olaj szósz) - Így szerepel a könyvben a recept címe!
Maximum 10 percet vesz igénybe a folyamat.
Íme a legfontosabb kritériumok Julia Child szerint:
HÕMÉRSÉKLET:
A majonézet könnyû elkészíteni, ha minden hozzávaló normál szoba hõmérsékletû. Meleg edénybe tegyük a tojássárgáját, amit elõzõleg forró vízben melegítettünk fel. (Mintha csak a csokit szeretnénk megolvasztani) . Melegítsd fel az olajat is, ha hideg lenne. De minimum szoba hõmérsékletû legyen. Ez az alfája és omegája szerintem mindennek.
TOJÁSSÁRGÁJA:
A szétválasztott tojássárgáját hagyjuk egy kicsit piheni ...