Julia Child 18. recept - Hollandi mártás

2012-05-13

sponsored links


Íme itt a folytatása az elõzõ receptnek, de mivel elég jelentõs finomságnak tartom ezt a mártást, így mindenképpen meg kell osztanom Veletek egy külön bejegyzésben ezt az isteni mártást. 

Két pont, amelyre feltétlenül emlékezz, ha nekilátnál hollandi mártást készíteni! 
  • Melegítés és sûrítés tojássárgájával
Amikor a tojássárgája krémessé sûrûsödik, lassan és fokozatosan melegszik. A hirtelen melegítés darabossá teszi. A túlfõzést kerülni kell. Meleg vizet kell hozzáadni vagy éppen alacsony fokozatra kell kapcsolni ennek megelõzésére.
  • A vaj
A tojássárgákat gyorsan és könnyed mozdulatokkal elkeverjük az olvasztott vajjal. Ha egyszerre túl sokat adtál ...

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2012/05/juli...

sponsored links

Keres?s