Julia Child 16. recept - Hagymakrémleves
sponsored links
Végre sikerült beszereznem a második kötetét a French Cooking szakácskönyvnek. Nagyon boldogan vettem át a héten, a másik pozitívum, hogy SZÉP kártyával fizethettem érte, így kipipálva az anyagi rész is! Fizikailag úgymond egy vasamba sem került. Már jó néhány receptet lefordítottam így két nap alatt a könyvbõl. Nagy a lelkesedés! Sokkal jobb, mint a híressé vált elsõ kötet. Látszik, hogy a munka oroszlánrészét Julia Child végezte és Simca pedig enyhén túlozva csak besegített. Sokkal igényesebb és részletesebb, finomabbnál finomabb receptek találhatóak benne. Nem is szaporítanám tovább a szót. A hétvégi menüt kezdjük egy isteni fehérboros hagymalevessel. Õrülten krémes és mennyeien finom végeredményt kaptam. Ajánlom figyelmetekbe!
Ez a leves a hagyma kedvelõknek kellemes változást jelent az általános barna hagymaleveshez képest. Kevés curry, egy kicsi bor különleges ízt ad a levesnek. Így indítja a receptet Julia Child.
1.Az alap leves:
45 - 65 dkg szeletelt hagyma
5,5 dkg vaj
1 tk. curry por
2ek. liszt
4,4 dl meleg víz ...