Juhtúróval töltött gombafejek
sponsored links
Nem is értem, miért maradt ki eddig ez a repertoáromból. Pedig olyan egyszerû és a juhtúró annyira ízessé teszi a gombát. Na, ezek után biztos pótolni fogom az eddigi lemaradásomat belõle!
Hozzávalók:
500 g csiperkegomba (kb 12 db közepes méretû)
200 g juhtúró
1 kis fej vöröshagyma
petrezselyem ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés:
Kiszedjük a gombák tönkjeit, megtisztítjuk a kalapokkal együtt, majd a tönköket és hagymát apróra vágjuk.
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a gombát, borsozzuk és puhára pároljuk. Mikor majdnem kész, petrezselyemzölddel ízesítjük.
Még melegen a gombához keverjük a juhtúrót, ha megolvad könnyû összedolgozni, és megtöltjük vele a kalapokat, amiket sütõpapírral kibélelt tepsibe rakunk.
Elõmelegített sütõben addig sütjük, amíg barnulni nem kezd a teteje.
Egy csomó gombás receptet ide kattintva találsz!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért, ne maradj le semmirõl!
A hatalmas gombafejeket a Bio-Fungi Kft. biztosította.
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/juhturoval-toltott-gomba-audrey-konyhajabol