Juhtúróval töltött gombafejek

2017-09-21

sponsored links





Nem is értem, miért maradt ki eddig ez a repertoáromból. Pedig olyan egyszerû és a juhtúró annyira ízessé teszi a gombát. Na, ezek után biztos pótolni fogom az eddigi lemaradásomat belõle!



Hozzávalók:

500 g csiperkegomba (kb 12 db közepes méretû)
200 g juhtúró
1 kis fej vöröshagyma
petrezselyem ízlés szerint
bors ízlés szerint



Elkészítés:

Kiszedjük a gombák tönkjeit, megtisztítjuk a kalapokkal együtt, majd a tönköket és hagymát apróra vágjuk.
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a gombát, borsozzuk és puhára pároljuk. Mikor majdnem kész, petrezselyemzölddel ízesítjük. 
Még melegen a gombához keverjük a juhtúrót, ha megolvad könnyû összedolgozni, és megtöltjük vele a kalapokat, amiket sütõpapírral kibélelt tepsibe rakunk. 
Elõmelegített sütõben addig sütjük, amíg barnulni nem kezd a teteje.



Egy csomó gombás receptet ide kattintva találsz!



Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért, ne maradj le semmirõl! ?







A hatalmas gombafejeket a Bio-Fungi Kft. biztosította.





Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/juhturoval-toltott-gomba-audrey-konyhajabol



Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2017/09/21/juht...

sponsored links

Keres?s