Juhtúrós-tökmaglisztes táska
sponsored links
Ez nekem az újdonságok korszaka, eddig juhtúrót sem kóstoltam, most eljött ennek is az ideje.
Folytatódik a Batha-Porta biolisztjeinek tesztje, ma a tökmagliszt került sorra. Tökmaglisztet más használtam korábban is, például ennél a diós pogácsánál. Végül most ebbõl is expressz vajas tészta és abból töltött harapnivaló készült, mint a diólisztbõl a szilvalekváros-libatepertõs táska, de úgy éreztem, hogy a tökmagliszthez jobban illik valamilyen sós töltelék.
A tésztának kisütve is nagyon szép kekizöld színe lett, sajnos a kép nem adja vissza ezt élethûen
Hozzávalók:
15 dkg vaj
10 dkg tökmagliszt
15 dkg rozsliszt (a tökmagliszt és rozsliszt helyett is használhatunk búzalisztet is)
5-7 ek szódavíz
csipet só
10 dkg juhtúró
1 tojás
szezámmag (elhagyható)
kevés apróra vágott medvehagyma (elhagyható)
Elkészítés:
A lefagyasztott vajat nagylyukú reszelõn lereszeljük.
A lisztekkel, szódával és sóval összegyúrjuk.
3-4 mm-esre kinyújtjuk.
Kiszaggatjuk a kívánt formákra (késsel, derelyevágóval is kiszabhatjuk).
Ráhalmozzuk a juhtúrót. Én egy kis apróra vágott medvehagymát is nyomtam a tetejére.
Ráhelyezzük a felsõ tésztaréteget, alaposan lenyomkodjuk elõször kézzel, majd villával a széleket.
A tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk pl. szezámmaggal.
190 C-ra elõmelegített sütõben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Konyhalál Facebook oldal: itt
Nyomozz! Süss! Nyerj! nyereményjáték csak itt, csak most, csak Nektek!
Forrás: http://webcukraszda.hu/expressz-vajas-teszta/
Hasonló bejegyzések:
Szilvalekváros-libatepertõs táska
Tök jó! ? de mi ez? :) (tökmaglisztes-szezámmagos-sajtos keksz)
Tonhalas táska bringatúrához (is)
A tonhalas táska receptje a Kiskegyed Recepttárban
Céklás diós pogácsa ? A nagy céklavacsora 3.