Juhtúrós rakott tészta
sponsored links
Hozzávalók
- 500 g spagetti
- 700 g darált hús
- 3 fej hagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika
- 300 g juhtúró
- 500 ml tejföl
- reszelt sajt
- vaj
- Az apró kockára vágott hagymát és fokhagymát olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a húst.
- Nagy lángon pár perc alatt átpirítom az egészet, sózom, borsozom, rászórom a paprikát, felöntöm kb. 2 dl vízzel, és lefedve, alacsony lángon, néha megkevergetve addig fõzöm, amíg meg nem fõ a hús, és sûrû szaft marad alatta.
- A spagettit sós vízben megfõzöm, ha kész egy evõkanálnyi vajat keverek a leszûrt tésztához.
- Egy nagyobb jénai edényt kivajazok, beleszedem a spagetti felét, rákenem a tejföl felét, rámorzsolom juhtúró felét, majd a húst rakom rá, erre jön a maradék juhtúró, a tészta, majd jó vastagon megkenem az egészet tejföllel.
- 180°C-on 20-30 percig sütöm, majd a reszelt sajtot is rápirítom.