Juhtúrós pogácsa Katától
sponsored links
Katáék isteni juhtúrós pogácsáját decemberben volt szerencsém megkóstolni. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Az eredeti receptet itt találhatjátok:
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg ráma, 25 dkg juhtúró, 1 tojás sárgája, 2 dkg élesztõ (tasakos), só, tojásfehérje és reszelt sajt a tetejére.
A margarint és a lisztet kézzel összedolgozzuk, erre szórjuk az élesztõt, végül a túrót, tojás sárgáját majd a sót. Jól összegyúrjuk és negyed órát pihentetjük.
Kinyújtjuk pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és sütõpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Tetejüket tojásfehérjével kenjük meg végül reszelt sajttal szórjuk. Elõmelegített sütõben 170 fokon sütjük néhány percig. Figyeljünk oda, mert hamar megsül.
A tésztához én ezúttal 2 ek tejfölt is tettem, természetesen a liszt mennyisége is így nõtt. A lényeg hogy könnyen formázható, nem ragacsos tésztát kapjunk.