Juhtúrós pogácsa
sponsored links
A sütõbõl épp kivett, forró pogácsáknak kevesen tudnak ellenállni, így én sem. Lehet akármilyen, sajtos, krumplis, túrós, szezámmagos, a lényeg, hogy friss legyen! Saját magam viszont eddig sosem álltam neki elkészíteni, pedig - mint kiderült - pofonegyszerû az egész. Most elsõ alkalommal egyik abszolút kedvencemet, a juhtúróst készítettem el. Másoktól azt hallottam, az okozott nehézséget, hogy nem lett elég magas a pogácsa, szerencsére nekem ilyen gondom nem volt, s ennek talán két titka van: élesztõvel nem kell spórolni, és elegendõ idõt kell hagyni a kelesztésre, meleg helyen. Az is közrejátszhatott a dologban, hogy kefírt is használtam, de ebben nem vagyok biztos. A lényeg, hogy a pogácsáim már a kiszaggatás után emelkedni kezdtek, aztán a sütõben szép kis tornyokká nõttek. Még egy izgalmas tipp: a tészta egy részét tedd félre szorosan folpackba tekerve, és csak másnap nyújtsd, szaggasd ki, egész más lesz, mint az elõzõ napi adag! A képen ez a második adag látható, ekkor próbaképp egy kis frissen tört borsot is szórtam a sajt mellé.
Hozzávalók
60 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg juhtúró
3 dl tej ...