Juhtúrós nokedli --- Bryndzové halu¹ky --- GM
sponsored links
Mindíg is imádtam a juhtúrót akár nokedlire tettem , de csak sima vajas kenyérrel is szeretem .
Hozzávalók :
300 g Schär Mehl Farine univerzális GM liszt , 2 közepes nagyságú nyers burgonya , 2 tojás , só , víz , 300 g juhtúró , szalona
A lisztbe belereszeljük a burgonyát , beleütjük a két tojást , sózzuk és annyi vízet adunk hozzá , hogy jó sûrû nokedli tésztát kapjunk . Hagyományos módon lobogó vízbe szagatjuk .Ha feljön a víz felszínére , 3-5 percig fõzzük , Majd leszûrjük és hideg vízzel áttöblítjük . A szalonát megpirítjuk . Egy edénybe tesszük a leöblített nokedlit és elkeverjük a juhtúróval , ezután belekeverjük a szalonnát és egy kis szalonazsírral ízesítjük .
Tálaláskor tehetünk rá tejfölt is .
Jó étvágyat
Hozzávalók :
300 g Schär Mehl Farine univerzális GM liszt , 2 közepes nagyságú nyers burgonya , 2 tojás , só , víz , 300 g juhtúró , szalona
A lisztbe belereszeljük a burgonyát , beleütjük a két tojást , sózzuk és annyi vízet adunk hozzá , hogy jó sûrû nokedli tésztát kapjunk . Hagyományos módon lobogó vízbe szagatjuk .Ha feljön a víz felszínére , 3-5 percig fõzzük , Majd leszûrjük és hideg vízzel áttöblítjük . A szalonát megpirítjuk . Egy edénybe tesszük a leöblített nokedlit és elkeverjük a juhtúróval , ezután belekeverjük a szalonnát és egy kis szalonazsírral ízesítjük .
Tálaláskor tehetünk rá tejfölt is .
Jó étvágyat