Juhtúrós-medvehagymás quiche

2014-03-14

sponsored links

Irány a sütõ

Már jó pár hete, hogy kibújtak az elsõ apró medvehagymácskák az erdõben, így most már kétség sem fér hozzá, hogy itt a tavasz. Sokáig gondolkodtam rajta, mit készítsek vele, amit korábban még nem készítettem, így született meg végül ez a krémes quiche juhtúróval:) Az elsõ szedésbõl azonban mi más is készülhetett volna idén is, mint az örök kedvenc pogácsa... Valóban komoly fejtörést okozott, hogy kitaláljam, miben nem próbáltam még ki a medvehagymát. Aztán egyik reggel úgy ébredtem, hogy eszembe jutott, hogy quiche-t eddig egyetlen egyszer csináltam, ami ráadásul édes volt, úgyhogy itt volt a remek alkalom: egy kis juhtúróval biztosan tökéletes párost alkotnak majd a medvehagymával. Nem is kellett csalódnom:) Hidegen és langyosan is isteni finom, a töltelék krémes és lágy, tele zsenge medvehagymával, a tészta pedig kelt tésztákra emlékeztetõen puha. A mennyiség ne tévesszen meg senkit, meglehetõsen ízgazdag, ezért egy fél mini pite is laktat rendesen:) Juhtúrós-medvehagymás quiche

Hozzávalók

Tészta: (4 mini piteformához vagy egy nagy méretûhöz)
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 3 dkg zsír
  • 1 tk. só
  • 0,5 dkg élesztõ
  • 1 dl langyos tej
  • 1 kk kristálycukor
  • 1 kisebb méretû tojás
Töltelék:
  • 1 dl tejszín
  • 12,5 dkg juhtúró (bryndza)
  • 2 tojás
  • 1 nagy csokor medvehagyma
  • só ízlés szerint

Elkészítés

  1. A kristálycukrot a langyos tejhez adjuk, és ebben felfuttatjuk az élesztõt.
  2. A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a zsírral, majd hozzáadjuk a tojást, az élesztõt, a sót és összegyúrjuk.A tészta hozzávalói
  3. Folpack-ba csomagoljuk, és 1 órát hideg helyen pihentetjük.A tészta
  4. Pihentetés után lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, majd 4 egyenlõ részre osztjuk és egyesével kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Beleigazítjuk a piteformákba az alját pedig óvatosan megszurkáljuk villával.Beleigazítjuk a tésztát
  5. A medvehagymát apróra vágjuk, majd a töltelék a hozzávalóit egy nagy tálban simára keverjük. (óvatosan sózzuk, mert a juhtúró alapból is elég sós)A töltelék hozzávalói
  6. Megtöltjük a piteformákat a töltelékkel, de figyeljünk rá, hogy ne legyen nagyon sok benne, nehogy kifolyjon, mert sütés közben a tészta meg fog dagadni.Irány a sütõ
  7. 180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, ahol kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Langyosan és hidegen is nagyon finom:) Juhtúrós-medvehagymás quiche

Folytats a blogon ... sutidoboz.hu/juhturos-medvehagymas-qu...

sponsored links

Keres?s