Juhtúrós-medvehagymás csirkemell
sponsored links
Egy újabb medvehagymás recept, juhtúróval kombinálva. Az elõzõ bejegyzésemben már említettem, hogy szeretném ezt a párosítást kipróbálni, mert biztosan jól passzolnak egymáshoz? és tényleg. Nagyon finom lett. Olyannyira, hogy most hétvégén juhtúrós-medvehagymás bureket fogok sütni, mert egyszerûen meg kell kóstolnom, hogy milyen :).
Tegnap kisült a juhtúrós-medvehagymás burek is, és igen, mostantól ezt a fogást is be kell sûrítenem a rövid medvehagyma szezonba: Juhtúrós-medvehagymás burek.
Hozzávalók:
2 pár csirkemell
25 dkg juhtúró
15-20 levél medvehagyma
olaj
só, bors
Elkészítés:
A csirkemellek közepébe éles késsel egy zsebet vágok, óvatosan, hogy sehol se szúrjam ki a húst.
A medvehagymát megmosom, apróra vágom, hozzákeverem a juhtúróhoz, és jól összedolgozom vele.
A húsokat sóval, borssal befûszerezem, megtöltöm a medvehagymás juhtúróval. A csirkemell zsebeket hústûvel vagy fogvájóval lezárom.
Egy serpenyõben olajat melegítek, beleteszem a húsokat, és közepesen magas hõfokon egyik oldalát 6-7 perc alatt aranybarnára pirítom. Sülés közben a csirkemellekhez nem szabad nyúlni, mert hajlamosak leragadni.
Pirítás után a csirkemellet megfordítom, a serpenyõt lefedem és közepes hõfokon további 5-8 perc alatt megpárolom a másik oldalát is, majd egy tányérra szedem az elkészült húsokat.
Tálalás elõtt egy kicsit hagyom kihûlni, hogy a juhtúró kicsit megkeményedjen.