Juhtúrós krémsajtos krumplis nudli
sponsored links
Szóval, ez a nudli nem jött volna létre, ha nem csinálok embertelenül sok krumplis tésztát a sárgabarackos gombóchoz. Kicsit töketlenkedtem vakartam a fejemet, hogy most mi a francot csinálok a maradékkal, ami akkora darab volt, mint a fejem. Hát ez lett.
Hozzávalók (4 fõre):
a tésztához:
0,5 kg ó krumpli (ha nincs, akkor több liszt kell az újkrumplihoz)
15 ? 20 dkg liszt (a krumpli lisztességétõl függõen)
1 csapott ek. búzadara
1 ek. zsír (olaj is jó)
1 tojás
nagy csipet só
1 tk. õrölt fahéj
a mártáshoz:
2 ek. juhtúró
3 ek. krémsajt (mascarpone volt)
1,5 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
1 tk. stárított kakukkfû
feketebors
frissen reszelt szerecsendió
só, ha szükséges
Egy nagy fazékban vizet kezdtem forralni.
A barackos gombóchoz nem használt tésztával dolgoztam (elkészítési mód itt). Maréknyi darabokat lecsíptem a tésztából, lisztezett deszkán hosszú hengert sodortam, majd késsel a kívánt méretre vágtam a tésztát. Lisztezett kézzel a tenyereim között kicsit megformáztam, nudli alakúra.
Amíg a víz felforrt elkészítettem a mártást. A juhtúrót simára kevertem a mascarponéval, beletettem egy gerezd zúzott fokhagymát, majd hozzáadtam a tejszínt is. Egy magasabb falú serpenyõbe öntöttem, összeforraltam, és a végén fûszereztem borssal, kakukkfûvel, szerecsendióval. Csipet sót is adtam hozzá.
A nudlikat a lobogó vízbe tettem fõni. Megvártam, amíg feljöttek a víz tetejére, majd még 2 ? 3 percig hagytam fõni. Szûrõlapáttal a forró juhtúrós mártásba szedtem, és alaposan összeforgattam. A tetejére forró olajban pár perc alatt megsütött koktélparadicsomot tettem.
A facebookon pedig itt találtok.
Kék sajtos nudli
Juhtúrós párnák
Pirított gombás krémsajtos lepény
Käsespätzle ? a hütte nudli
Hozzávalók (4 fõre):
a tésztához:
0,5 kg ó krumpli (ha nincs, akkor több liszt kell az újkrumplihoz)
15 ? 20 dkg liszt (a krumpli lisztességétõl függõen)
1 csapott ek. búzadara
1 ek. zsír (olaj is jó)
1 tojás
nagy csipet só
1 tk. õrölt fahéj
a mártáshoz:
2 ek. juhtúró
3 ek. krémsajt (mascarpone volt)
1,5 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
1 tk. stárított kakukkfû
feketebors
frissen reszelt szerecsendió
só, ha szükséges
Egy nagy fazékban vizet kezdtem forralni.
A barackos gombóchoz nem használt tésztával dolgoztam (elkészítési mód itt). Maréknyi darabokat lecsíptem a tésztából, lisztezett deszkán hosszú hengert sodortam, majd késsel a kívánt méretre vágtam a tésztát. Lisztezett kézzel a tenyereim között kicsit megformáztam, nudli alakúra.
Amíg a víz felforrt elkészítettem a mártást. A juhtúrót simára kevertem a mascarponéval, beletettem egy gerezd zúzott fokhagymát, majd hozzáadtam a tejszínt is. Egy magasabb falú serpenyõbe öntöttem, összeforraltam, és a végén fûszereztem borssal, kakukkfûvel, szerecsendióval. Csipet sót is adtam hozzá.
A nudlikat a lobogó vízbe tettem fõni. Megvártam, amíg feljöttek a víz tetejére, majd még 2 ? 3 percig hagytam fõni. Szûrõlapáttal a forró juhtúrós mártásba szedtem, és alaposan összeforgattam. A tetejére forró olajban pár perc alatt megsütött koktélparadicsomot tettem.
A facebookon pedig itt találtok.
Innen is szemezgethettek
Kék sajtos nudli
Juhtúrós párnák
Pirított gombás krémsajtos lepény
Käsespätzle ? a hütte nudli